DARBE FIRSATÇISI BANKALAR!

yazar:

kategori:

Türkiye darbe teşebbüsü ile sarsılırken, bazı bankaların “DARBE FIRSATÇILIĞI” yapması şaşkınlık yarattı. Vatandaş BDDK’yı darbe fırsatçısı bankalara karşı göreve çağırdı.
15 Temmuz darbe girişimi  bazı bankaların tarahi fırsatçılığa başvurmasına neden oldu.  Darbe girişim haberinin duyulmasından kısa bir süre sonra bazı bankaların bankamatikleri işleme kapattığı bazılarının ise para vermediği görüldü.
Banka kartı ile para vermeyen bazı bankalar, kredi kartı ile para çekmeye ise izin verdi.  Bankaların bu tavrını eleştiren vaıtandaşlar BDDK’yı göreve çağırdı.  İddialara göre, tamamı yabancı sermayeli 5 banka, darbe fırsatçılığı yaptı.  Gece saat 23.00’den itibaren bankamatikler bazı bankaların direkt genel müdürlük birimleri tarafından nakit şekime kapatıldı. Vatandaşlar bankadaki parasını çekemezken, kredi kartları yüksek nakit çekim ücreti ile sorunsuz hizmet verdi.
BDDK İNCELESİN
Bazı özel bankaların yaptığı fırsatçılığın suç olduğunu belirten bir bankacı, “BDDK’nın tüm bankaların cuma günü saat 23.00 ile pazar 23.59 arasındaki bankamatik işlemlerini incelesin ve neden banka kartlarına para vermediğinin hesabını sorsun”dedi.