İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’DEN İLGİNÇ YORUM:

yazar:

kategori:

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “‘Ekonomik refahtan en az pay alanlar demokrasiye sahip çıktı”dedi.
Piyasalarda sukunetin sağlandığını ve önemli bir para çıkışının olmadığını dikkat çeken Adnan Bali, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
““Türkiye genelinde çok yaygın hizmet veren bir bankayız. Yaşadığımız süreçte müşterilerimizin davranışlarında çok belirgin ve önemli bir değişiklik yok. Önemli bir mevduat çıkışı olmadı. Kredi talebinde de artış yok. Dolayısıyla maliyetler açısından değişen bir şey yok. Mevduat ve kredi faizleri değişmedi. Bunlar güzel şeyler. Dövizde sepet bazında yüzde 6 artış oldu. Bu oran da geçmiş dönemlerde yaşadığımız oranda. Hane halkı 6 – 7 milyar dolar civarında bir satış gerçekleştirdi. Bunlar hassas süreçler, hepimizin spekülatif seviyeler yaşanmaması için dikkatli olması gerekiyor. Herkes olgunlukla hareket etti. Türkiye’nin hızla normalleşmesi lazım. Olmayacak bir hadise yaşadık. 

Şimdi kamu, finans ve reel sektör güçlerimizi birleştirerek ortak bir aksiyon ve eylem planı etrafında birleşmeliyiz. Hükümet, daha önce, 1200 maddelik, 25 ana başlıklı tarihleri ve sorumluları belli olan bir aksiyon planı açıklamış ve bunu toplumla paylaşmıştı. Şimdi bu programı yeni koşullara göre yapılması gereken değişiklikleri yaparak büyük bir azim ve çalışma disiplini ile hayata geçirebiliriz.
15 Temmuz’da bu millet birinci sınıf bir demokrasi refleksi gösterdi. Üstelik bu insanlar ülkenin ekonomik refahından çok fazla pay almayanlardı. Bu çok kıymetli bir şey. Şimdi sıra bizde, bizim gibi önemli kurumların başında bulunanların, kamu, finans ve reel sektör bir araya gelerek ekonomik refleksi göstermesi gerekiyor. Bu aksiyon programını çalışarak yerine getirmeliyiz.”

Kaynak: KADİFE ŞAHİN