ÇALIŞTIĞI BANKAYI CUMHURBAŞKANI’NA ŞİKAYET ETTİ!

yazar:

kategori:

Türk Bankacılık sektörü sonunda bunu da gördü. Bölge müdüründen mobbing gördüğünü ve haksız yere işten atıldığını iddia eden şube müdürü çalıştığı bankayı ve bölge müdürünü Cumhurbaşkanı’na şikayet etti.
Bankacılıktaki  akıl almaz baskılar ve haksız yere işten çıkartmalar çalışanları adeta çaresiz bırakıyor. Yıllarca süren davalar  bankacıları mağdur ederken, ilğinç bir olay yaşandı. İddialara göre, Türkiye’nin en gözde turistik kenti Antalya’da  yabancı sermayeli bankada şube müdürlüğü yapan  S.P, raporluken performans düşüklüğü nedeniyle iş akti fesh edildi.
Performansı yüzde 110 olduğunu iddia eden ve bunu da belgelerle İnsan kaynakları’na sunan Şube Müdürü S.P her şeye rağmen işten çıkartıldı.
S.P bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, çalıştığı bankasını ve Bölge Müdürü’nü şikayet etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  S.P’nin şikayetini incelenmek üzere Çalışma Bakanlığı’na gönderdiği belirtiliyor.
DÜNYADA BİR İLK
Dünya bankacılık tarihinde ilk kez bir bankacı çalıştığı kurumu Cumhurbaşkanı’na şikayet ediyor. Paramedya’ya açıklama yapan Şube Müdürü S.P, “Haziran ayında 2015 yılı sonu performansına göre işten çıkartıldım. Oysa bu dönem performansım yüzde 110’du. Bölge müdürü kendi bölgesine hemşerilerini doldurmak için beni işten attı”dedi.

BAKANLIK İNCELEYECEK
Öte yandan Çalışma Bakanlığı yetkilileri, söz konusu başvurunun incelendiğini söylediler. Şimdi Çalışma Bakanlığı’nın nasıl bir sonuca varacağı merakla bekleniyor.