HSBC,İNG,FİNANS VE ŞEKER ŞUBE KAPATTI HALKBANK AÇTI

yazar:

kategori:

Özel sermayeli bankalar kriz bahanesiyle şube kapatırken, Halkbankası hem şube hem de personel sayısını arttırdı. Hangi banka kaç şube kapattı?

 
Türkiye zor günler geçirirken bankalar böyle bir dönemde ülkemizi yalnız bırakıyor. Yabancı sermayeli bankalar şube kapatıp personel çıkartıyor. Buna karşılık Halk Bankası sektörde büyüyerek çok sayıda bankacıya iş kapısı oluyor.
Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre Haziran ayı itibariyle en fazla şubeyi HSBC kapattı. Türkiye’den çıkamayan banka küçülmeyi tercih etti. HSBC  93 şube kapatırken, 833  bankacıyı kapının önüne koydu.
ŞEKERBANK:
Kriz bahanesiyle küçülmeyi tercih eden bankalar arsında ikinci sırada Şekerbank geliyor. Banka 2015-2016 haziran döneminde 28 şube kapattı. Banka 318 bankacıyı işten çıkarttı.
İNG BANK:
Türkiye’yi kötü gününde yalnız bırakan bankalardan biri de İNG Bank. Yabancı sermayeli bu bankada aynı dönemde 16 şubesini kapatıp 227 çalışanı işten çıkarttı. İNG Bank bu rakamların açıklandığı anda bile 2 şubesini daha kapattı.
FİNANSBANK:
Yunanlı hissedarın sattığı Finansbank’ta Katarlı hissedarlar daha henüz yönetime tam olarak geçmediler. Eski yönetim görevini sürdürüyor. Banka yönetimi, 12 şube kapatıp 166 personeli işten çıkarttı.
İSTİKRARLI BANKALAR
Halk Bankası büyümeyi tercih edip istihdam yaratırken, Garanti Bankası ve İş Bankası mevcut durumlarını korudular. Garanti Bankası aynı dönemde şube kapatıp açmadı ama yaklaşık 250 bankacıyı daha bünyesine kattı. Denizbank ve Akbank’da şube kapatıp personel çıkartan bankalar listesinde yer aldı.
BANKALARIN UYANIKLIĞI
Öte yandan bankaların aslında çok daha fazla personeli işten çıkarttıkları ancak hükümetin tepkisini çekmemek için asgari ücretle direkt satış adını verdikleri pozisyonda personel aldıkları biliniyor. Mevsimlik işçi gibi bu kişileri bünyesine katan bankalar daha az personeli işten çıkartmış görünüyor.