Whatsapp ile iş talimatı özel hayata müdahale

yazar:

kategori:

Bankalarında sık sık kullandığı whatsapp grupları, dava konusu oldu. Mahkeme, personele whatsapp ile talimat vermeyi özel hayata müdahale olarak kabul etti.
Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma programı whatsapp, bazı işyerlerinde oluşturulan gruplarla iş takip aracı haline geldi. Ancak Ankara iş Mahkemesi’nde görülen bir dava  bu tür grupları kullanan yöneticilerin durup düşünmelerini saglayacak türden.
Ankara’da büyük bir pazarlama şirketinde çalışan Ebru T, bölüm yöneticisi tarafından iş arkadaşlarının da bulunduğu whatsapp grubuna eklenir. Yaklaşık 30 kişilik grupta iş takibi ve talimatlar bir süre sonra işe iade davasında delil olarak kullanıldı. Bilirkişi, iş yerinin yasal iletişim araçları ile değilde kişisel telefonda bulunan bir  program aracılığı ile iş talimatını özel hayata müdahale olarak  görüş bildirdi.
Mahkemeinde bu görüşü benimsemesi ile kişisel telefonlarda kullanılan whatsapp ile talimat vermek aynı zamanda mobbing aracı olarak da kabul edilmiş oldu.
EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALIN
Hukukçular, çalışanların bu tür durumla karşılaşması halinde ilerde davaya delil olması adına ekran görüntüsü alınmasını öneriyorlar. Whatsapp grupları en çok bankaların bölge müdürlükleri tarafından da kullanılıyor.