SOSYAL MEDYADA EMZİREN ANNE İSYANI

yazar:

kategori:

Son dönemde özellikle bankacılık ve finans sektörü başta olmak üzere iş dünyasında emziren annelere karşı  alınan tavır sosyal medyada adeta isyana neden oldu.
 
Son 6 ay içerisinde sadece bankacılık sektöründe yüze yakın anne sırf süt izni kullandığı için işinden oldu.  Kovulmayanlar ise adeta işe yaramaz muamelesi görüyor. Özellikle  emziren annelere yönelik tavır ve süt sagmaları için saglanan ortam büyük rahatsızlık yaratıyor.
Bir anne tarafından kaleme alınan ve Türkçe ve İngilizce olarak facebook ve twitter’de dalga dalga yayılan  metin yaşanan tepkinin de boyutunu ortaya koyuyor.
İşte o metin:
“Bu sabah umumi bir tuvalette klozete oturmuş marmelatlı kızarmış ekmeğimi yiyordum, … !!! Ne ? Genel tuvaletlerde yemek yemenin doğru olmadığını mı düşünüyorsunuz ? Bu size iğrenç mi geliyor ? O zaman neden emziren annelerin bunu tuvalette yapmasını istiyorsunuz ? Madem siz tuvaletlerde yemek yemiyorsanız neden bebeklerden helada yemesini bekleyebiliyorsunuz ??? Eğer, emzirmenin son derece doğal ve her yerde yapılabilecek bir şey olduğunu, bu konuda bebekleri ve anneleri destekliyorsanız (kes – yapıştır yaparak) paylaşın.
“So, I was in a public toilet sitting on a loo this morning, eating a piece of marmalade on toast, when…What? Oh, you think there’s something wrong with eating in the toilet? Did that gross you out? Then why do people suggest breastfeeding mothers feed their babies in the toilet? You don’t eat in the toilet so why should a baby eat in one?”
If you support parents’ and babies’ rights share this in your status. In support of all breastfeeding mums everywhere!