GOYGOYCU SATIŞ MÜDÜRLERİ

Herkes sokağa çıkma yasağı korkusu ile banka ATM lerine hücum etmişken , basit gıda ihtiyacını karşılamak için un ,şeker ve ekmek almak için markete sıraya girmişken siz hangi psikoloji ile mevduat toplayın, kredi verin diyebilirsiniz?
Sizin çocuğunuz var mı ?
Bir AVM ye gittiğinizde oyuncakçı dükkanının vitrinine gözü takılan ve bir dakika bile gözünü hiç ayırmayan ve ‘anne istiyorum’ ,’baba ne olursa olsun istiyorum’, ‘sadece istiyorum’ ,’mutlaka istiyorum’ cümleleriyle  yanınızda vızıldayan, bazen ağlayan bazen ise  hiddetli bir şekilde istediğini yaptırmaya çalışan, çekiştirerek yürüdüğünüz bir çocuğunuz var mı?
Varsa çocuğunuz laftan anlıyor mu?
Daha geçen hafta ya da geçen ay aldık ,bak bu ay maaşımı henüz almadım, borcum çok ,bak okul masrafların artıyor, oyuncak için biraz beklememiz gerek’ diye  cümleler kurmuşsunuzdur eminim… Çocuğunuzu  belki de  ikna edebilmişsinizdir.
O çocuğa anlattığınız cümleleri buyrun  bakalım  her ay sürekli artan ve sürekli sizden bir şey bekleyen, sürekli sat diye çığırtkan ve goygoycu satış müdürlerine, şube müdürlerine, bölge müdürlerine  ,grup müdürlerine ya da plazalarda yerleşik hayat yaşayan üst yönetiminize kurun…..bakalım ikna edebilecek misiniz?
Bir gecede bu ülkede darbe oldu.
Bir günde ülke alt üst oldu. müşteri olarak gördüğünüz ülkemizin tüm bireylerinin dev soru işaretleri ve kaygıları ile psikolojileri bozulurken sanki sizler ABD de yada Almanya’da yaşıyor özgüveniyle aynen satın mantığıyla hedefleri sahaya indirdiniz.Ve aynen devam dediniz…
Şimdi veznedar soruyor?
Acaba siz başka ülkede mi yaşıyorsunuz? Biz darbeyi ,bu durumu yaşarken siz başka ülkede tatilde miydiniz?
Bu ülkenin başına bunlar gelmişken , müşterilerinize krediyi nasıl pazarlayabilirsiniz? nasıl yatırımlara devam arkanızdayız diyerek sizi hemen borçlandırabiliriz diyebilirsiniz?
Herkes sokağa çıkma yasağı korkusu ile banka ATM lerine hücum etmişken , basit gıda ihtiyacını karşılamak için un ,şeker ve ekmek almak için markete sıraya girmişken siz hangi psikoloji ile aynen devam mevduat toplayın, kredi verin diyebilirsiniz?
Personel psikolojisini hadi düşünmüyorsunuz bunu anladık ve buna alıştık da peki satış yapmayı planladığınız toplumun psikolojisini de mi düşünmüyorsunuz…
Evet VEZNEDAR soruyor.
Ya biz Türkiye’deyiz yada siz uzaydasınız…sanıyorum aynı havayı soluyamıyoruz….
Biz sahadan bu duruma sadece gülüyoruz….
HADİ İŞİNİZE BAKIN ….
Çocuğu bile ikna ederek  oyuncak almaktan vazgeçirdik, ama sizi vazgeçiremedik….
‘AYNEN DEVAM’