KREDİYİ GERİ ÇAĞIRAN BANKALARA SUÇ DUYRUSU

yazar:

kategori:

Bir şirket krediyi vadesinden önce çağıran Burgan Bank, Şekerbank, Türkiye Finans, Vakıflar Bankası, ING Bank ve Albaraka Türk’e ihtar yollayarak BDDK’ya şikayet etti.
Geçtiğimiz hafta bir toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Krediler basit bir problemle çağrılırsa bunu ihanet olarak görürüm”demişti. işte bu konuşmanın ardından kredileri geri çağıran bankalar hakkında şikayetler gelmeye başladı. 
Halka açık bir borsa şirketi KAP’a gönderdiği açıklamada çalıştığı bankaların hiç bir sebep olmaksızın krediyi geri istediğini belirterek BDDK’ya suç duyrusunda bulunacaklarını açıkladı.
Şirket tarafından KAP’a şu açıklama yollandı:
KAP’ta yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
BURGAN BANK
“Şirketimiz aleyhine, Burgan Bank A.Ş. tarafından İzmir 27. Noterliği’nin 16570 yevmiyeli ihtarı ile 5.795.188,78 TL, hesap kat ihtarı göndermiştir.
Bu ihtara karşılık şirketimiz İzmir 27. Noterliği’nin 16722 yevmiyeli ihtarı ile cevap verilmiştir. Yine bu ihtarlardan sonra başlatılan icra takiplerine ilişkin olarak gerekli itirazlar yapılmış; itirazımız ile işbu takip durdurulmuştur. Bu takip için alınmış olan İhtiyati Haciz kararına gerekli itirazlar yapılmıştır. İhtiyati Haciz kararı ile ilgili olarak, konulmuş olan taşkın hacizlere ilişkin olarak da gerekli itirazlar yapılmıştır.
ŞEKERBANK
Şekerbank A.Ş. tarafından; 4.742.911,30 TL, hesap kat ihtarı göndermiştir. Bu ihtarda verilen süre geçmeden başlatılan icra dosyalarına karşı savcılık ve hukuk mahkemeleri nezdinde girişimlerde bulunulacaktır.
TÜRKİYE FİNANS
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. tarafından; 985.184,67 dolar, hesap kat ihtarı göndermiştir. Bu ihtara karşılık Şirketimiz tarafından cevap verilmiştir. Bu ihtarda verilen süre geçmeden başlatılan icra dosyalarına savcılık ve hukuk mahkemeleri nezdinde girişimlerde bulunulacaktır.
VAKIFBANK 
Türkiye Vakıfbank T.A.O. tarafından; 1.420,825 dolar , hesap kat ihtarı göndermiştir. Bu ihtara karşılık Şirketimizce noter aracılığıyla cevap verilmiştir.
İNG BANK 
İngbank A.Ş. tarafından; 6.611.650,43 TL , hesap kat ihtarı göndermiştir. Bu ihtara karşılık Şirketimiz tarafından noter aracılığıyla cevap verilmiştir.
Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. tarafından; 328.749,75 dolar, hesap kat ihtarı göndermiştir. Bu ihtara karşılık Şirketimiz İzmir noter aracılığıyla ile cevap verilmiştir.”