BU NASIL BİR BANKACILIK?

Bir bankacı kaç saat çalışır? Hadi sözde bu çalışma saatlerini düzenlediniz? Düzenlediniz de içeriğe bakmayı yine atladınız? Aynı çalıma saatleri içinde bankacılardan neler isteniyor bir bilseniz? 
 
PES ARTIK!  BU KADARINA DA PES DİYORUM….
Niye mi çok sinirliyim?
Bu sektörde olup ve bu sektörü gözlemleyen biri olarak bu bankacılığın, iyi eğitimli diye adlandırılan yurtdışı mezuniyet belgeleri, onlarca sertifikası sözde mükemmel ve birbirine benzeyen özgeçmişi olan sözde matematiği çok iyi bilen ama insanı tanımayan ,bankacılığı sahada bile görmeyen çıtır veya junior hesap makineli sürekli her sonucu rasyoya bağlayan ve yorumlayan adamların eline geçmesi ve o sözde çok iyi bilen adamların her gece çıkardıkları yeni icatları benim sinirimi attırıyor…
Ve soruyorum:
Bu nasıl bir bankacılıktır?
Hatta ileri giderek bu ne rezil bir sektördür?
Bu ülkede kanun yok mudur? Bakanlık yok mudur? Hükümet yok mudur?
Bir bankacı kaç saat çalışır? Hadi sözde bu çalışma saatlerini düzenlediniz? Düzenlediniz de içeriğe bakmayı yine atladınız?
Aynı çalıma saatleri içinde bankacılardan neler isteniyor bir bilseniz?
Mevduat topla ,kredi ver ve kar et gibi basit istekler değil….
Nasıl mı? Bir okuyucu sayesinde bana ulaşan yabancı sermayeli bir bankanın yeni durumunu hikâyesini ya da saçma sapan uygulamasını size anlatayım…..
10 hedef kalemi sadece buraya kadar bir şey yok, devamı mı ne ?
Bankacısına verilen 10 kalemin bir tanesi var ki düşman başına….
Tıpkı bir matruşka gibi o değerli hedefin  içinden 17 hedef daha çıkıyor ve bunlara da 2 den 40 kadar puan veriyorlar ama toplamda tutması imkânsız puan hedefi  tabiî ki bununla da bitmedi, 17 hedef kaleminin her birinden  belirli adet yapılabiliyor, yani sistem her hedefe dokunmayı kurguluyor……yanlış anlamadınız tam 27 adet kalem her gün ekranında kendisini karşılıyor…daha bitmedi…devamı mı ne?
Personel bunu yaparken bazıları için günlük 10 bazıları için aylık 60 ziyaret hedefi var…ama yapmakla kalmayacaksın.. Bir de bunu sisteme gireceksin…
Şimdi size soruyorum  27 adet hedef olur mu ?bunu kim başarabilir?
Ben buna hedef baskısı demiyorum ,benim sözlüğümde bunun adı artık terbiyesizliktir….
Ama yine bitmedi birde barem kavramı diye ‘işte sonunda eksik olan kelimeyi buldum’ cümlesiyle yeni bir icadı siteme yerleştirmişler nasıl mı?10 kalemin 3 kalemi yüzde olarak 8 Aralığa bölerek kötüyü en kötü yaparak sözde personelini cezalandırmışlar..
Hiç bir şey anlamadınız değil mi? Boş verin ben de bir şey anlamadımJ onların da anladığı şüpheli…
Bankacılıktan ve  insandan anlamayan robot misali dolaşan her gün yeni icatlarla insanların başını yakmaya çalışan birim yöneticileri her yeni icadın alkışçıları ,destekçileri, çıtır gmy leri bu durumu işte matematik diyerek kabul eden genel müdürü, sadece arada röportaj veren uzakta bir yerde olan ve seyirci kalan CEO su, sektörü görmeyen bakanlığı ,hükümeti lütfen durun ve kendinize gelin…
Ayıptır günahtır bu kadar insana ,bu istihdam değil bana göre sadece işkencedir. İnsanların akıl sağlığı ile oynuyorsunuz.
HADİ İŞİNİZE BAKIN
BÖYLE BANKACILIK OLMAZ…
HESAP MAKİNASI İLE BU İŞ HİÇ YÜRÜMEZ….

Veznedar diyor ki…..
HER SİGORTA İSMİNİ GÜVENDE İSMİ İLE BİTİRİYORSUNUZ…
BANKACILAR İÇİNDE BİR ZAHMET AKIL SAĞLIĞI GÜVENDE POLİÇESİ ÇIKARIR MINIZ?

Yalnız bunu da hedefe puan (sigorta=5 puan olarak eklemeyi unutmayın??? Bu çünkü çok satılır…..)J
Kalın sağlıcakla…..