TURKCELL HATTI OLANLARA BÜYÜK TUZAK

yazar:

kategori:

Turkcell faturalı hatları olanları büyük bir tehlike bekliyor. Turkcell’den  gelen bir fatura görünümündeki virüs bilgisayar ve telefonları kontrol altına alıyor.
Son bir haftadır  Turkcell hattı olan binlerce aboneye gönderilen sahte maile karşı bilişim uzmanları uyarıyor. Turkcell’den gelmiş gibi görünen faturada borç 400-500 lira gibi anormal bir rakam içeriyor.  Faturanın detayı ise normal PDF görünümünde. Kullanıcılar gerek cepten gerekse bilgisayardan bu faturaya tıkladıkları andan itibaren virüs etkili oluyor ve bilgisayar ya da telefonu kontrol altına alıyor.
Bilişim Uzmanı Mete Aydın,şu ana kadar bu virüse karşı hiç bir antivürüsün etkili olmadığını belirterek elektronik posta ile gelen faturalara kesinlikle bakılmaması ve hemen silinmesini öneriyor. Mete Aydın, fatura ve datayı için GSM operatörünün internet sitesinden bakılmasını tavsiye ediyor.
NE YAPIYOR?
Bilişim uzmanları şu ana kadar yüzlerce virüs olayı ile karşılaştılar. Bilgisayarda  tüm dosyaları şifreleyip fidye istenildiğini belirttiler. Cep telefonlarında ise benzer virüs tıpkı VPN gibi çalışıyor. Yani korsanlar sizin telefondan internetinizi kullanarak  yasa dışı işlem yapıyorlar.