HALKBANK UCUZ MEVDUAT RİCA ETTİ

yazar:

kategori:

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, : Mevduat yarışına girmek istemiyoruz, siz de bizi sokmayın
Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Bankalar mevduat yarışına girmesin ama halkımız da lütfen Türkiye’ye operasyonların çekildiği bugünlerde bankaları mevduat faizi yarışı içine sokmasın.” dedi.

Taşkesenlioğlu, oyuncu Şahan Gökbakar’ın rol aldığı “Halk İster Halkbank yapar” sloganlı Halkbank reklam kampanyasının tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Moody’s konusunu geniş kapsamlı düşünmek gerektiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, kurumun 2013 yılındaki not artırımı sonrasında Türkiye’ye içeriden ve dışarıdan müthiş operasyonlar çekilmeye başlandığını söyledi. Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti:

“Önce Gezi Parkı kalkışması…. Akabinde bankamızın da adının karıştırıldığı ve yıpratılmaya çalışıldığı yine FETÖ kaynaklı 17-25 Aralık hukuk görünümlü darbe süreci yaşadık. Sonrasında yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri… Bu dönemde yine seçimleri sabote etmek için FETÖ çalışmalar yaptı. Akabinde seçim hükümeti… PKK ve DAEŞ saldırıları… Bütün bunların üzerine devletin içine yuvalanmış FETÖ, 15 Temmuz gecesi halkın üzerine bombalar yağdırarak, tanklarla insanların, arabaların üzerinden geçerek vahşice girişimde bulundu. Onun ardından pazartesi günü piyasalar normal açılmışken, ülke olarak çalışmadığımız S&P not düşürdü. Sonrasında Moody’s izlemeye alacağını açıkladı.

Geçen hafta çarşamba günü Moody’s darbe girişiminin etkilerinin büyük ölçüde kaybolduğunu açıkladı ve 2 gün sonra notumuzu düşürdü. 2 günde ne oldu ki Moody’s not düşürdü? Tarihin en hain saldırısı bertaraf edilmişken iki günde görüşünüzü değiştirip, birbirine 180 derece zıt açıklama yapıyorsunuz. Kimse kusura bakmasın, bu karar siyasidir. Birtakım baskılarla alındığını düşünüyorum. Bu tür kararlar o kuruluşların güvenilirliklerine gölge düşürüyor. Bu kuruluşların da denetlenmesi gerekiyor.