249 BANKACIYA AHLAKSIZ TEKLİF!

yazar:

kategori:

Bankacılık sektörü bir KARA CUMA daha yaşıyor.  Yabancı sermayeli banka 249 çalışanını işten çıkartmak için ahlaksız teklifte bulundu.
OHAL yasalarına göre işyerleri toplu personel çıkartamıyorlar. Son iki yılda hakkında en fazla mobbing ve işe iade davası açılan banka durmak bilmiyor. Bu sabah 09.00’dan itibaren 249 personel ile yollarını ayırmak için çalışma başlattı.
Bir gün önceden şube müdürlerine bir elektronik posta ile bildirilen işte çıkartılacak personel listesi, bu sabahtan itibaren ahlaksız bir teklif ile hayata geçiriliyor. 
BÖYLE TEKLİF OLUR MU?
Bu sabahtan itibaren şube müdürleri ve bölge satış yöneticileri tarafından işten çıkartılacak olan personelle görüşmeler başladı. Bu görüşmelerde istifa edilmesi halinde tüm tazminat ve 1 aylık maaş ödeneceği bildirildi. Kabul edilmemesi halinde ise 1 ay sonra farklı bir birime alınıp orada sokakta satış yapmak zorunda kalacağı ve başarısız olması neredeyse kesin olan bu kadrodan tazminatsız işten atılacağı bildirildi. Ayrıca bankacılara üstü kapalı olarak REFERANS KİRLİLİĞİ ile de tehdit edildiği öne sürülüyor.
Şu ana kadar bankanın bu teklifini kabul edenin olmadığı belirtiliyor.
Hukukçular bu teklifin mevcut iş yasalarına göre suç olduğunu ve böyle bir teklif ile karşı karşıya kalan çalışanların bir dilekçe ile Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’na başvurmalarını öneriyor.