BİR İŞTEN ÇIKARTMA DA YERLİ BANKADAN

yazar:

kategori:

Yabancı sermayeli bankalarınişten çıkartma furyasına yerli sermayeli özel bankada katılıyor. Yaklaşık 300 personelini performan düşüklüğü nedeniyle savunmaya çağırdı.
 
Bankacılık sektörünün karı yüzde 60’ın üzerinde artmasına rağmen bankalar personel çıkartmaya devam ediyor. Yabancı sermayeli bir bankanın 249 kişilik işten çıkartma operasyonundan sonra şimdi de yerli sermayeli özel bir bankanın hazırlık içinde olduğu öne sürülüyor.
Bir yıl önce yılbaşından hemen önce yaklaşık bin personelini yine performans gerekçesiyle kapının önüne koyan söz konusu özel bankanın Pazartesi gününden bu yana 300’e yakın personelinin savunmasını aldı.  Şubelerin bağlı bulunduğu bölge müdürlüklerinde alınan savunmaların sadece iş yasalalarına göre hareket etmenin bir parçası olduğu öne sürülüyor.
İSTİFA ET
Öte yandan savunma amacıyla görüşmeye çağrılan personellere kendi rızası ile istifa etmesi halinde tazminat ve referans söz verildiği de iddia ediliyor. İddialara göre, performansı düşük olduğu öne sürülen personele hemen istifa etmesi halinde tazminatının hemen verileceği ve iş bulma konusunda sorun yaşamayacağı öneriliyor