BANKACININ DÜŞÜNDÜREN ZİMMETİ!

yazar:

kategori:

Denizli’de bir bankanın gişe görevlisinin 205 bin liralık zimmeti tartışma konusu oldu. 
14 milyon liralık zimmete para geçirme olayından 1 gün sonra bir haber de Denizli’den geldi. Özel bir bankanın uzun yıllardır gişe görevlisi olarak çalışan bankacının zimmenite ATM makinalarından 205 bin lira geçirdiği ortaya çıktı.
Ancak bu zimmetin bir günde değil de uzun süredir yapılıyor olması bankacılık sektöründe tartışma konusu da oldu. Alınan bilgiye göre, gişe görevlisi U.K aynı zamanda şubenin ATM makinalarından da sorumluydu. U.K, 3 ayrı makinaya yaklaşık 6 aydır sürekli olarak eksik para yüklemiş.Toplam 205 bin liranın bir günde değil de 100-200 lira şeklinde  ay ay gibi bir sürede zimmete geçirilmesi gişe personelinin maaşlarını gündeme getirdi. Bankacılar 1300 ile 1700 lira arasında maaş alan gişecilerin ekonomik zorluk yaşadığı ve bu tür zimmet olaylarının sık sık görüldüğünü dikkat çekiyorlar. 
Konu ile ilgili yorum yapan bir bankacı, “bankalar bu insanlara üç kuruş verip bir portföy gibi çalıştırmaya çalışıyor.  Hem satış baskısı hem de gişe sorumluluğu var. Bir çok gişecinin psikolojisi bozulmuş durumda. Ekonomik olarak da çöküntü içinde olay bu kişiler doğal olarak yanlış yola sapıyor.”dedi.
NASIL FARK EDİLMEDİ
Zimmet olayının 6 ay boyunca neredeyse her gün yapılmasına rağmen olayın fark edilmemesi de bir başka tartışma konusu. Şube müdürlerinin de ziyaret baskısı nedeniyle şubelerinden uzak olduğu ve bu nedenle gerekli kontrolleri yapamadığı öne sürülüyor