BİR BANKACI ÖLÜRSE..

VEZNEDAR’dan bankacı ölümlerine çok farklı bir yorum. Bankacı olarak şu bankacıların cenazelerine gitmeyi bırakın…Son bir kez adamı rahat bırakın. Bari maktul ,musalla taşında yatarken sizin silüetlelerini görmesin de BIRAKIN rahat uyusun
ÖLÜME ÇARE YOK!
Birçok kişi için umut verici olan ve kulağa teselli fısıltısı gibi gelen  bu söylemi Veznedar hiç sevmez…
Neden mi? Çünkü samimiyetsizdir bu cümle!
Sözde umut verir, ümit ettirir de bu cümleyi kurduğun kişi buna ne kadar inanır o da bilinmez.
Bu cümle bana söylendiğinde hadi oradan derim ama bu cümleyi en çok her ne kadar inanmasam da kullanan biri olduğumu da söylemek isterim.
Bu cümleye inanılsaydı ya da bu cümlede teselli olunsaydı bu bankacılar neden intihar ederdi?
Şimdi siz okurlar, bu intihar edenler için kesin başka sorunları vardı diyorsunuz?
Veznedar olarak ben başka sorunları olduğuna hiç inanmıyorum,
Her sabah işe 9.00 da başlayıp , belki 6.00 da yola çıkıp, günde 10-12 saat çalışan bazen hafta sonu mesai yapan, eşinden yada çocuğundan, annesinden ,babasından ,sevgilisinden fazla mesai arkadaşlarını gördüğü, sürekli maillerle “sat,bugün satış var mı neden ,aksiyonun ne ?” gibi soruların sorulduğu, yetmedi telefon ve maillerle akşam  mesai saatlerinde müşterin ve üstlerin tarafından sürekli rahatsız edildiği bir çalışma ortamında çalışıyorsanız, sana kalacak kaliteli kalan üç saatinde bile çocuğunun masum yüzüne bakamıyorsan ,çocuğunun büyüyüşünü kaçırıyorsan yada eşinin saçlarını okşayamıyorsan, ve kafan da yarın bu iş ne olacak ?
-Bu krediyi verdik ama batar mı?,
-Bu kredi onaylanırmı,bu hedef tutar mı ?
-Bu kredi batarsa bana ne olur?
Bu kaygılarıyla yaşıyorsan, sadece çalıştığın 1 ayın en güzel dakikası hesabına gelen maaş ise ve beş dakikada o yaramayan parayı dağıtıyorsan ,müşterilerin tarafından bol hakarete maruz kalıyorsan, üstlerin  tarafından mobbinge maruz kalıyorsan ve hayata nefret ile bakmaya başlamışsan ve artık ne çocuğun ne de ailen umrundaysa ve hep işten atılma korkusu ile yaşıyorsan, gününü ayını, yılını ve hayatını planlayamıyorsan zaten senin ölmene gerek yok!
Kabir azabı yaşayarak sadece nefes alıyorsundur..
Bu sektöre ciddi kurallar gelmedikçe ve yasalaşmadıkça biz daha çok bankacı intiharı yada teşebbüsü duyarız… Sadece kar edeceğiz diye at oynatılır, bu sektör oyun bahçesine yada sirke çevrilirse,
Biz daha çok bankacının cenazesine katılırız…
Ne iyiydi ama hep çabaladı son 6 ayda performansı düşük geldi. Birde üstüne kredi batırdı, birde üstleri ile kişisel çatışmaları vardı, işssiz kaldı, birde üstüne ev araba borcunu ödeyemedi…Ama çok iyi adamdı diyerek sırtımızı ölüye dönerek mezarlıktan uzaklaşırız.
Siz onun cenazesine gittiniz de o zaten ölmüştü, onun yaşamı çoktan elinden alınmıştı..
Bari bankacı olarak şu bankacıların cenazelerine gitmeyi bırakın…
Son bir kez adamı rahat bırakın…
Bari maktul ,musalla taşında yatarken sizin silüetlelerini görmesin de BIRAKIN rahat uyusun…
HADİ İŞİNİZE BAKIN
3 ihlas 1 fatiha okuyun da bir işe yarayın…
SEKTÖRÜN HALİNE BAKIN….