SENDİKALI BANKAYA MESAİ OPERASYONU

yazar:

kategori:

Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Müfettişleri  sendikalı bir bankanın cumartesi günü personel çalıştığını tesbit ederek rapor tuttu. Mesainin ödenmemesi halinde iş kanunlarına göre dava açılabileceği uyarısında da bulundu.
Hedef baskısı nedeniyle bazı bankalar hafta sonları personeli çalıştırmaya başladılar. Bu konuda şikayetlerin artması ile  Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu müfettişleri Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde denetimlerini arttırdı.
Özel bir bankanın direkt satış personellerini cumartesi de çalıştırdığını belirleyen müfettişler şube ve banka hakkında rapor tuttular. Personelin haftada 13 saat fazla çalıştırıldığı denetimlerle tesbit eden bakanlık, bankaya bir yazı yazarak acil olarak mesai ödenmesi gerektiğini bildirdi. Bankanın mesaiyi ödememesi halinde para cezası uygulanacağı ayrıca SGK’nın da eksik prim konusunda işlem yapıp ceza vereceği belirtiliyor.

SENDİKALI BANKA DA BUNU YAPARSA
Son olayda en çok dikkat çeken ise çalışma Bakanlığı müfettişlerinin mesai ihlalini sendikalı bir bankada tesbit etmesi oldu. Sendikanın bu konuda sesiz kalması ise bankacıların tepkisine neden oldu.