YERLİ BANKADAN BÜYÜK PERSONEL KATLİAMI

yazar:

kategori:

Son 4 bilançosunda karını katlayarak arttıran yerli sermayeli bir banka yine yüzlerce çalışanını işten çıkarttı. Bu kez işten çıkarttığı personellerin 10 yıl ve üstü çalışanların olduğu dikkat çekiyor.
Bankacılık sektöründe hükümet faizlere odaklanmışken, bankalar adeta personel katliamı yapıyor. Yaklaşık 1 yıl önce krizi bahane ederek Kasım ayında bine yakın çalışanını işten çıkartan yerli sermayeli banka bir kez daha aynı katliamı yaptı.
Son 10 gündür başlayan personel çıkartmaları pazartesi gününden itibaren hız kazandı. İş Kanunu’nun 17 ve 18 maddelerine göre yani düşük performans gerekçesi ile işten atılan personellerin neredeyse tamamına yakınının aynı bankada 10 yıl ve üstü bir süredir çalıştıkları dikkat çekiyor. Bugün akşam üstü çıkışları verilen bankacılar arasında 15 yıllık çalışanlar da bulunuyor. 
İMKANSIZ HEDEFLER
Söz konusu bankanın yüzlerce personelini işten çıkartmasının gerekçesi her ne kadar düşük performans olarak gösterilse de banka çalışanları buna itiraz ediyor. iş akti aynı gerekçe ile fesh edilen bir bankacı, bankanın belirli yaştaki personelleri işten çıkartmak için adeta tuzak hedefler verdiğini  ve ekonomik gerçekliğe uymayacak rakamlarla çalışanların zorla başarısız olmasının sağlandığını öne sürdü.