BANKACILIKTA “SATIŞ TAHHÜT”DÖNEMİ

yazar:

kategori:

Özel bir bankadan “yok artık”dedittirecek bir olay. Personelinin  önümüzdeki 2 ay içerisinde ne kadar satış yapacağını tahhütte bulunup bu belgeyi imzalamasını istedi.  
Hedef sistemi akılların sınırını zorluyor.  Bankalar sözünüze bonus  gibi uygulamanın bir benzerini kendi personeline uygulamaya başladı. Personele Kasım-Aralık aylarında ne kadar satış yapacağını bir tahhüt ile istemeye başladı. 
Bankanın yeni bulduğu bu yönteme göre, personel yazılı olarak Kasım ve Aralık ayında ne kadar satış yapacağını yazılı olarak beyan ediyor ve imzalıyor. Bu belgeyi müdür de imzalayarak  bölge müdürüne yolluyor. Orada ayrı bir onaydan sonra genem müdürlüğü gidiyor. Bu hedef  tahhüt sisteminin içinde çeşitli satış hedefleri bulunuyor. Sigorta, çek, otomotik ödeme ve pos gibi ürünlerden belirli oranda puan alınıyor.  Taban puan  bin. Yani bankacı bin puanın altında tahhütte bulunamıyor. Kasım ve aralık aylarında bu satışları yaparak bin puanı toplamak zorunda.
ONAYLAMASI LAZIM
Tahhüt puan bin puandan başlıyor. Bin puanın altını veremiyorsunuz. Bunu tahhüt ettiniz ve imzaladınız ancak bölge müdürlüğünde bu kabul edilmeyebiliniyor. yani sizin bin puanlık tahhüdünüz bir anda 1200 veya 1400 puana çıkabiliyor. 
Bu uygulama  dünya bankacılık tarihinde ilk kez Türkiye’de uygulanıyor.