BİR BANKACININ İSYANI: İnsanca Yaşamak İstiyoruz!

yazar:

kategori:

En yakın arkadaşları işten çıkartılan, bazıları ise mobbingden bunalarak istifa eden bir bankacının isyanı sosyal medyada dolaşmaya başladı.Konusu: Yeter artık insanca yaşamak istiyoruz!
Bugün 6 senelik bankacı bir arkadaşım istifa etti.
Tanıdığım 2 bankacı arkadaşın iş akdi feshedildi.
 Şimdi neye yanalım.
 6 sene emek verip baskı yüzünden kendi isteğiyle istifa eden arkadaşa mı yoksa iş akdi feshedilen arkadaşlara mı?
Aslında hiçbir fark yok.
Tek neden var. O da verilen hedefler kampanyalar ve bunlara bağlı olarak yapılan mobbingler.
Bitmek bilmeyen sabah öğle akşam toplantıları telekonferanslar  mailden yapılan baskılar…
Yoksa bana dokunmayan yılan bin yaşasın triplerinde mi takılsak?
Kes boyun ey ve sadece işini yap.
Ses çıkarma hedef Nirvana da olsa ulaşacaksın. O zaman belki terfi alırsın. Hee ama öncesinde spk lisansını alman lazım  %125 hedef gerçekleşme yaptık yine alamadık terfi ya  sen bir yarış atısın aslında üstünde jokeyler var. Yolu onlar bilir sen umarsızca koşarsın. Veya sığırsın onlar da çoban  neyse ne, sen bişey bilemezsin. hayatında hiçbirşey satmamış adamlar bilir.
Bu sektöre yön veren onlar.
Yurtdışında büyümelerin %1 olduğu bir ortam var. Türkiye %30 – %40 büyümelerle dünyaya bedel. Yabancılar… kapatın tüm bankalarınızı tüm yatırımlar Türkiye’ye.
Aaa şimdi bak Türk sermayeli banka kalmamış.
Uzar gider. Olan insanlığa olur. 5 senedir bu sektördeyim. Bazen sigorta acentesi olduk bazen bireysel emeklilik aracısı. Bazen alkışlandık. Ama sürekli sorgulandık. Aksiyon planları oluşturduk. Yazdık çizdik. Öncesinde bu aksiyonları nasıl da düşünemedik biz teşekkürler bizi sorguladığınız için.
Bu sektör git gide daha kötü bir hal almaya başladı. Her sene bir önceki seneyi aratır oldu. İşten çıkarmalar istifalar sürekli devam etti. Sonu nereye varacak merak ediyorum. Tek isteğim insanca çalışmak ve insanca yaşamak. İşte gerçek hedef bu olabilseydi keşke. Bunu istemek insani bir hak mı yoksa suç mu?
Fatih Ö..