OPERASYON’DA OPERASYON VAR!

VENZEDAR bankalardaki yeni tehlikeyi gündeme getiriyor. Artık bankalar opersyoncusuz  kaldı.kontrolsüz ve güvensiz.Kim mi yaptı? 
İlk banka şubesinin kokusunu yıllar önce staj sırasında almıştım ve görevimde operasyon birimindeydi.
Ne havalı gelmişti bu söz bana ‘OPERASYON’ aklım o dönemde kaymıştı bu kirli sektöre.
O zaman tertemizdi.
Yerler temizdi, müşteriler temizdi, en önemlisi de banka çalışanlarının zihni tertemizdi.
Ne mi oldu?
İleri ki yıllarda staj yaptığım anlamını bir türlü çözemediğim  operasyon biriminin  tecrübeyle birlikte anlamını artık çözmüştm…
Veznedara göre operasyon, emniyet sibobuydu, fren balatası görevini görürdü, pazarlamacının önündeki ket yada duvardı ,bazen  yüksek atlama yapan pazarlamacının üstünden zıplayarak geçmeye çalıştığı yüksek tahtaydı, bazen ayağa takılan taştı, ama en önemlisi GÜVEN‘di,
Şimdi ne mi oldu?
Artık bankalar opersyoncusuz  kaldı.kontrolsüz ve güvensiz..
Kim mi yaptı hani herkesin iyi bildiği matematikçi icatçılar?
Keşfedilmiş Amerikayı tekrar keşfetmek için tonla para harcayarak, bir sürü insan harcayarak tüm görev tanımlarını allak bullak ettiler,
Sat sat diye baskı yaptıkları pazarlama personeline operasyon yükünü yüklediler , parayı senedi,çeki tüm evrak ve parayı koruma görevini yapan gişe ve operasyonculara da satış yap dediler.
Kimse ne yaptığını bilmeden şubelerde adım atıyor,tam bir fiyasko
Bunun sonucunda ne mi olur ?
Tabii ki kocaman harflerle ‘SUİSTİMAL’ küçük para ile çalıştırılan gişe personeli her iki işi yapmaya çalışırken iyi niyetliler hata ve görmezden gelme ve kontrolsüzlük ile sonuçlanacak yeni suçlar doğar, kötü niyetliler için de atm ler den kasalardan soygun yapılır.
Pazarlamacının kontrolsüzlüğü ile birlikte yanlış dolaylı krediler kullandırılır,yanlış ödemeler yapılır,kıymetli evrak kayıpları olur, hatalı işlemler başlar. bu kendisini değil sadece tüm kontak kurduğu ortak yaptığı birkaç kişiyi de yanında götürür.
Alın şimdi hesaplayın maliyeti…
Ölçümleyin kazancı.
Müşteriler bundan nasıl etkilenir,tabiki uzun süren işlem süreleriyle müşterileriniz mutsuzdur,ve yavaş yavaş müşteri kaybetme zamanıdır.
Şubeler silahlı güvenlik olmasına rağmen  artık  güvende değiller.
Hadi işinize bakın,
Yarın kasayı tutturmam önemli değil bana verdikleri kredi hedefini bir de kart hedefini tutturursam
değmeyin keyfime!
İcatçılara selam olsun
VEZNEDAR….