YABANCI BANKADAN UYARI FIRTINASI

yazar:

kategori:

Bankalar personel katliamını tam gaz sürdürüyor. Yabancı bir banka son 1 haftada aralarında çok sayıda şube müdürünün de bulunduğu 400 personeline uyarı verdi. Bu uyarının personel çıkartmanın yasal kılıfı olduğu öne sürülüyor.
Bankacılık sektöründe 2016.3 çeyrek bilançoları tamamlandı. Zarar açıklayan veya karı düşen tek bir banka yok. Ancak bankalar krizi ve performansı bahane ederek personel çıkartmayı sürdürüyor. Son yıllarda hemen hemen hiç personel çıkartmaması ile bilinen yabancı sermayeli bir banka  son bir haftada aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu 400 kadar personeline uyarı verdi. Uyarıların insan kaynakları yetkilileri tarafından tek tek görüşmelerle yapıldığı ve bu sayının bine ulaşabileceği öne sürülüyor.
GEREÇKE PERFORMANS KÖTÜ
Yabancı bankanın uyarısında verilen hedeflerin yerine getirilmediği belirtiliyor. Ancak uyarı alan bankacıların ortak şikayeti, verilen hedeflerin ekonomik gerçeklerle uluşmaması.  Bankacıların en çok şikayet ettiği konuların başında Bireysel Emeklilik geliyor. BES’ten son bir yılda çıkışlar hızlandı. Ancak söz konusu bu banka çıkışların aksine daha fazla BES yapılması için personeline gerçekleşmesi neredeyse imkansız adet hedefleri veriyor.
YASAL KILIF MI?
Çok sayıda kişiye verilen uyarının toplu personel çıkartmaya yasal kılıf olarak da yorumlanıyor.  Bankanın ikinci uyarı ile birlikte çok sayıde personelle yollarını ayırabileceği belirtiliyor.