BAYAN GENEL MÜDÜRÜN YASA İSYANI

yazar:

kategori:

Tecavüzcülerin evlenmesi halinde serbest kalmasına izin verdiği iddia edilen yasaya finans dünyasından tek tepki bayan genel müdürden geldi. 
Meclis’e getiren Cinsel İstismar Önerğesi’ne vatandaşlardan büyük tepki gelirken, finans dünyasından  tek tepki İng Bank Genel Müdürü Pınar Abay‘dan geldi. Pınar Abay, “Kucuk yastaki kiz cocuklarinin evlendirilmesini savunmak cehalettir, yobazliktir”dedi.
Türkiye’de 200 bin bankacı bulunuyor. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, bu rakamın yüzde 55’i bayanlardan oluşuyor. Bu kadar büyük rakamda bayan olmasına rağmen bayan yöneticilerin oranı ise yüzde 10’u geçmiyor. Meclis gündemine getirilen Cinsel İstismar Önergesi‘ne  nedense bu yüzde 10 hiç tepki vermedi. hele erkek yöneticiler adeta kulağını kapatmış başka ülkede yaşıyorlar gibi davranıyorlar.
ABAY’IN HAKYIRIŞI
Banka üst yöneticilerinin sus pus olduğu bir ortamda Pınar Abay, twitter aracılığı ile tepkisini ortaya koydu.  10 kasım’da tüm üst yönetimini alarak Ata’nın huzuruna yani Anıt Kabir’e giden Pınar Abay, yasa önergesi ile ilgili olarak üç tweet attı.
“Kucuk yastaki kiz cocuklarinin evlendirilmesini savunmak cehalettir, yobazliktir.”diyen Pınar Abay, bir başka tweetinde, “Anadolu topraklarinda analarin ve kiz cocuklarinin yeri ayridir. Adam gibi adam olanlar iyi bilir.” ve “Tecavuze ugrayip sonra evlendirilen kizlarimizin magduriyetini tecavuzcuyu hapisten cikarmak cozmez.Kadin milletvekillerimiz neredesiniz?“şeklinde tepki gösterdi.