TAM BİR BANKACI KATLİAMI

yazar:

kategori:

Bugüne kadar personel çıkartmayan yabancı sermayeli bir banka pazartesi gününden bu yana tam bir katliam yaptı. Üç günde 180 kişiyi işten çıkarttı.  İşten çıkartmaların cuma gününe kadar devam edeceği öne sürülüyor.
Bugüne kadar personel sirkülasyonu pek olmayan ve istikrarlı bir çalışma hayatı sunan yabancı sermayeli banka yılın son ayında adeta katliam yaptı.
Geçen ay yaklaşık 400 personeline uyarı veren bankanın pazartesi gününden bu yana 180 kişinin iş aktini fesh ettiği belirlendi. İşten çıkartılan personellerin çoğunaı iki ihtarın bir ay gibi kısa sürede verilmesi kafaları karıştırdı.  Yani personeli çıkartmak için 3 ay bile tahammül edemedi.
İşten çıkartılanlar arasında hamile ve süt izni kullananlar da bulunuyor.
DEVAM EDEBİLİR
Öte yandan pazartesi gününden bu yana personel çıkartmayı bölge bölge sürdüren yabancı sermayeli bankanın yetkililerine ulaşmaya çalıştık ancak bu konuda bir yorum yapmak istemediler. Yine isminin açıklanmasını istemeyen bir yönetici ise, önümüzdeki 3 ay içirerisinde bir çok şube kapatmaya gidilebileceğini öne sürdü.

KONU İLE İLGİLİ BİR BAŞKA HABER:
 

Resim iki kere tıklaYABANCI BANKADAN UYARI FIRTINASI

Bankalar personel katliamını tam gaz sürdürüyor. Yabancı bir banka son 1 haftada aralarında çok sayıda şube müdürünün de bulunduğu 400 personeline uyarı verdi. Bu uyarının personel çıkartmanın yasal kılıfı olduğu öne sürülüyor.