VİCDANSIZLIK BANKALARIN YENİ MODASI

Veznedar kanayan yaraya parmak basıyor. Bankalar hastalanan, doğuran ve emziren annelere neden düşman kesildi? Bu kötü alışkanlığı bankalar neden birbirine bakarak yayğınlaştırdı. Bu yazıyı okuyan bazı yöneticiler utanmalı!
Eskileri hep severim neden mi?
Kıymetlidir, değerlidir çünkü,
Eskiler yıllar ile birlikte değerlenir, tatlanır, tecrübesi yıllanmışlığı ile saygı duyulur ya da sevilir.
Ben de bu sektörün eskilerindenim.
Bu yüzden eski de kaldım belki de Veznedar olarak emekli olma vaktim çoktan gelmiştir.
Bugün yine düşünüyordum  sektörle ilgili uygulamaları, eski söylemleri …
Eskiden…
Sektörün liderleri sektöre yenilikçi bir taş atar ve ardından her biri sırayla, bazıları gecikmeyle o sektörden pay alamaya çalışırlardı, pazarlamanın kanunuydu bu ki sektörün de olmazsa olmazı.
Teknolojisi ile biz en iyisiyiz, ürün kalitesiyle biz en iyiyiz, müşteri memnuniyetimiz hat safhada, ya da biz çalışanın en sevdiği bankayız ,bizim bankamızda sadakat yüksek seviyede, belki bu lafları hepimiz reklamlarda dinledik, yada gazete yada finans dergi köşelerinde verilen demeçlerde.
Peki veznedar soruyor?
Farkındamısınız artık sektörde takip edilecek bir şey bulunamıyor da mı rekabet, hizmet ve  üründen çıktı mı ki artık bankalar çalışanına eziyet eden bankaları örnek alıp arkasından gelerek, bu laçkalığı çığ gibi büyütüyor?
Birbirlerine personeline eziyet etme, hayatından bezdirme, iş hayatının sonlandırılması ile ilgili tüm çirkinlikleri, yeni teknikleri uyguluyor? yıllardır çalıştırdırdığı personelinin bir anda harcıyor? nasıl bir insan kaynağı yönetim anlayışıdır bu?
Nasıl bir uygulamadır ki yıllardır üzerinden karlar yaptığı çalıştığı personelini iki saçma sapan hedef tutmadı diye kapının önüne bir anda koyuyor?
Nasıl bir uygulamadır ki, emeklerini yok sayıp tehtit ile işlerine son verdirmeye çalışıyor,
Nasıl bir uygulamadır hayvan pazarlığına dönüşen 3 maaş hayır 5 maaş ın kavgasını personeli ile yapıyor.
Nasıl bir uygulamadır ki hasta olan personele  işe yaramaz gözüyle bakılıyor? Yine kurtulunmaya çalışıyor?
Nasıl bir uygulama ki annelik hakkını bile çalışanına hak görmüyor, hamileliği bir atın sakatlanması gibi düşünerek ayağına silahı sıkarak öldürmeye çalışıyor.Hangi zihniyet ki bir bebeğin annesinden süt almasına izin veren sistemi bile yok sayıyor,
Veznedar soruyor?
Bu kararları alanları anneler doğur madımı? Onları 9 ay anne karnında yaşamadı mı ,onlar emzirilmedi mı?
Biraz insaflı olun.
Bakın çalışma bakanlığımız burada neler oluyor,
Bunlar sektörde yaşanılan çirkin ve kısa başlıklardır.
Bu sektörde Kansız bir terör yaşanıyor,
Belki insanlar ölmüyor, vücutlarında yara bile olmayan çalışanların olduğu bankacılık sektöründe, olan sadece personele oluyor.
Hadi işinize bakın ,
Veznedar