BİR BANKACININ DRAMI!

yazar:

kategori:

Bir banka 48 yaşındaki personelini  işten çıkartırsa ne olur? Yabancı bankanın sadece 400 liralık bir tasarruf için ekmeğinden ettiği bir bankacının dramı! 
Merhaba Remzi Bey;
1998 yılında yaşarbank ta güvenlik olarak başladığım görevime … Bank  Samsun şubesinde birleşmeler ve satışlar sonunda tam 19 yıl sonra emekli olmama iki yıl kala bir yöneticinin kişisel egolarına kurban edildim.
Meslek hayatım başarılarla övgüler ödüllerle geçti.
Hemde bu günkü duruma düşmeme sebep olan kişi ve yalaka yardakçıları ben ve benimle aynı furyada işinden edilen yakın çevre arkadaşlarımı sırf 400 lira gibi komik bir rakam için ya işinden etti ya da mobing  uygulayıp sindirdi.
şöyleki 1750 tl gibi zaten komik bir rakama çalışan beni işten atıp kendilerine 1300 tl askari ücretle çalışacak yeni kurbanlar almak istiyorlar.
Ben buyum deyip alkol masalarında biz kurbanları defalarca tehdit edip tepeden bakan bir ayyaşın gazabına uğradık malesef.
1750 tl parayla oğlumu üniversitede okutmaya çalışıp kiramı ödeyip geçim savaşı verirken insaf edin diye yakaran biz madurlara tepeden bakıp aşağılayarak “ ben bişey dedimmi o olmalı” diyen o zalimle hukuksal mücadelem başladı.
Mahkeme masrafları tazminatıma sebep olucak oğlumun eğitimi aksama pahasına bu yola başımı koydum.
19 yıl başarılı övgü dolu bir kez bile uyarı ihtar almamış olan bana ne hikmetse işten atılmadan 10 gün önce maiyetinde yalakalık yapanlarında şikayetleriyle dolu bir uyarı mektubu imzalattı zorla işten atma tehditiyle.
Bu kadar acımasız ve zalim bir kurum ve yönetim anlayışı malesef bu sektörün kaderidir.
Hala kıyım tüm acımasızlığıyla devam etmektedir. Açlıktan ölmeyiz abi ama beni ve benim gibi olan tüm arkadaşlarımı çok zor günler bekliyor.Burdan o  kişilere sesleniyorum:
Yastığa başını koyunca uyuyabiliyormusun…..Bence uyuyamıyorsun…Uyuyamıycaksında..
Bana ve benim nezdimde tüm madur olanlar adına teşekkür ederiz size.
Sessiz çığlımızın sesi olduğunuz için.
Sevgi ve saygılarımla
Temel Işık
İşsiz bir bankacı