4 BANKAYA BÜYÜK SUÇLAMA

yazar:

kategori:

Hükümetten 4 büyük bankaya yönelik şok suçlama geldi. Bu bankalara yönelik inceleme ve tedbirler geliyor. 
Hükümet tarafından 4 bankaya yönelik manipülasyon suçlaması bankacılık dünyasında adeta şok etkisi yarattı. Hükümet 4 büyük bankayı kriz çıkartmaya çalışmakla suçluyor. İddialara göre, bu bankalar ellerinde bulunan 400-500 milyon dolar ile dövizde sert hareketlere neden oluyor.
Hükümetin bu bankalara yönelik bir başka suçlaması ise bazı kredileri geri çağırarak ve ek teminatlar isteyerek şirketler zorda bırakılıyor ve böylece kriz ortamı yaratılıyor.
Bankacılık kulislerinde dolaşan bu iddia hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteci Abdul Kadir Selvi tarafından da gündeme getirildi.
Selvi Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde şu iddiada bulundu:
“​Anayasa teklifinin Meclis’e sunulduğu 10 Aralık günü Beşiktaş saldırısı gerçekleşmişti. AK Parti kulislerinde, “Üst akıl, referandum kampanyasını başlattı” şeklinde değerlendirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok yakınındaki bir bakan, “Referandum kampanyası sürecinde en çok terör olaylarından endişe ediyoruz” demişti. Dövizdeki artış nedeniyle ekonomi, terörün önüne geçmiş durumda. Bir başbakan yardımcısı, “2001 krizinde olduğu gibi 4 büyük banka Türkiye’ye karşı saldırı içinde. Ellerinde 400-500 milyon dolarla, döviz piyasasıyla oynuyorlar” dedi. Kredileri vadesinden önce çağıran ve dövizdeki artış nedeniyle şirketlerden ek teminat isteyen bankalarla ilgili sorun Başbakan Binali Yıldırım’a intikal etmiş durumda.”