BÜYÜK KATLİAMA GÜNLER VAR

yazar:

kategori:

İki özel bankanın personel katliamı yapmak için yasal zemin hazırladığı ve sürecin şubat ayının ilk haftası başlayabileceği öne sürüldü.
İki özel banka. Birisi yerli sermaye diğeri yabancı sermayeye ait. İşte bu iki bankanın son yılların en büyük personel çıkartması yapabileceği konuşuluyor.
İddialara göre, yabancı sermayeli banka performans görüşmelerini öne alarak  bu süreci  daha da hızlandırdı. Bankanın özellikle  bireysel ve operasyon tarafından çok sayıda personel çıkartabileceği iddia ediliyor. Bu doğrultuda bazı personellerden savunma yazısı istendiği de öne sürülüyor. Söz konusu banka geçtiğimiz yıl da bu dönemde yaklaşık 400 kişiyi işten çıkartmıştı.
Yine iddialara göre, bu ay içerisinde çok sayıda personeli ile yollarını ayırmaya çalışacak olan özel banka ise yerli bir sermayeye ait. Bu bankanın önceki yıl ve geçen yıl da aynı dönemde  çok sayıda personelini işten çıkarttığı biliniyor.
GEREKÇE AYNI: PERFORMANS
Bankacılık sektörü binlerci kişiyi işten çıkartırken aynı gerekçeyi kullanıyor. Yani düşük performans. Hukukçular, bankaların verdiği hedeflerin ülkenin ekonomik gerçekleri ile hiç alakasını olmadığını belirterek, “işe iade davalarının neredeyse yüzde 100’ü işçinin leyhine sonuçlanıyor ama banka tazminatı ödüyor, personel yine işsiz kalıyor”diyerek siyasetçilerin duruma el atmalarını istiyor.