AKBANK’TA ŞOK AYRILIK!

yazar:

kategori:

Son dönemde hacker saldırılarıyla karşı karşıya kalan Akbank’ta teknoloji ve operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı istifa etti.
Akbank Teknoloji ve operasyon Genel Müdür yardımcısı Turgut Güney’in görevinden aydıldığı iddia ediliyor. Turgut Güney’in  Akbank’ta son dönemde yaşanan hack saldırılarından dolayı mı istifa ettiği konusunda ise bir açıklama yapılmadı. Bir Akbank yöneticisi,  yaklaşık 6 yıldır Akbank’ta bu görevde bulunan Turgut Güney’in istifasını doğruladı. Ancak istifa nedeni ile ilgili bir bilgi vermedi.
Bankacılık kulislerinde ise  Turgut Güney’in bu saldırılandan dolayı istifa ettiği konuşuluyor. Bankanın bu saldırılardan dolayı bir süredir sistemsel sorun yaşadığı da iddia ediliyor.
VEKALETEN ATAMA YAPILDI
Öte yandan Turgut Güney’in istifasının hemen arkasından bu göreve vekaleten İlker Altıntaş’ın atandığı da belirtiliyor. 
TURGUT GÜNEY KİMDİR

Turgut Güney, Ekim 2011’de Akbank’ta Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.
Akbank’a katılmadan önce, Amerika’da Computer Task Group ve Oracle Danışmanlık’ta kıdemli danışman olarak çalışan Güney, ayrıca yurt içinde farklı bankalarda üst düzey pozisyonlarda yönetici olarak görev yapmtı. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü lisans ve Southern Illinois Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü yüksek lisans derecesine sahip.​