DENİZBANK’A EMEKLİ ÇELMESİ

yazar:

kategori:

SGK ile emekli maaşı için anlayan Denizbank’a promosyon darbesi geldi. Garanti Bankası, emeklilere promosyon için SGK ile anlaştı. Denizbank 300 lira verirken Garanti 375 lira ile 450 TL verecek.
3.havalimanı, köprü ve daha bir çok mega projeye desteği ile ön plana çıkan Denizbank’a  hükümetten promosyon darbesi geldi. Banka 3 yıllık SGK anlaşması karşılığında emeklilere 300 TL verirken, hükümet özel bankalarla anlaşma yaptı. İlk anlaşmayı Garanti Bankası imzaladı. Garanti Bankası, emeklilere promosyon için 
SGK ile anlaştı.
Garanti Bankası, emeklilere banka promosyonu için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol imzaladı. Promosyon ödemelerine Mart ayında başlayacak Garanti Bankası, ödemelere Nisan ve Mayıs aylarında da devam edecek.
 3 yıl için, aylık tutarına göre 1.000 TL’nin altında maaş alan emeklilere 300 TL, 1.000 ila 2.000 TL arasında alanlara 375 TL, 2.000 TL’nin üzerinde maaş alanlara ise 450 lira promosyon ödemesi gerçekleştirilecek. Garanti Bankası’yla 3 yıllık taahhütname imzalayan emeklilere maaş tutarına göre tek seferlik ve peşin promosyon ödenecek. Promosyondan yararlanmak isteyen emekliler, Garanti Bankası şubelerine başvuruda bulunabilecek.
DENİZBANK’TE SEFERBERLİK
Öte yandan Denizbank hükümetin bu adımandan önce tüm şubelerinde adeta emekli alarmı verdi.  Diğer bankalardan emekli transferi için her personeline  özel hedef veren banka, anlaşmalar öncesi mümkün olduğunca fazla sayıda emekliyi Denizbank’ın kapısından içeri sokmaya çalışıyor. Bankacılık analistleri, hükümetin bu anlaşmasının Denizbank’ı olumsuz etkileyebileceğini dikkat çekiyorlar.  Denizbank 300 TL verirken, yeni sözleşmenin 375 ile 450 TL arasında olması  haksız rekabete yol açabilecek.