TÜRKİYE BANKACI ANNE EVLA’YI KONUŞUYOR

yazar:

kategori:

Süt iznini kullandığı için işten atılan ve mahkeme tarafından işe iade kararı verilen bankacı Evla Benek Fazlı Türkiye’nin gündemine girdi. Genç bankacı binlerce kadın bankacıya umut oldu.

Evle Benek Fazlı.
Yabancı bir bankanın İzmir Ege Bölgesi’nde  çalışan bankacı. Başarılı bankacı doğum sonrası süt iznini kullanınca önce şube müdürünün sonra da bölge müdürünün tepkisini çeker. 
Sonunda “düşük performans”gerekçesiyle işten çıkartılır. Yöneticilerin kafasına göre, süt iznini kullanması düşük performans için bir gerekçeydi.
Önceki gün İzmir 8.İş Mahkemesi’nin verdiği karar birk anda Türkiye’nin gündemine oturdu. İlk olarak www.ParaMedya.com gündemi getirdiği olay bir çok televizyon ve binlerce internet sitesinde en önemli haber olarak yer aldı.  “Bankacı annenin hukuk zaferi”olarak bazı yabancı ajansların da kullandığı haber üzerine Çalışma Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı.
BİNLERCE BANKACI ANNENİN UMUDU OLDU
Son yıllarda çalışma koşulları kötüleşen bankacılık sektöründe  Evla Benek ile aynı kaderi yaşayan binlerce bankacı bulunuyor.  Gerek hamilelik döneminde gerekse yasal süt izninde bir çok bankacı “düşük performans”gerekçesiyle işten atılıyor.  Bu uygulamanın en yoğun ve en acımasızı ise evla Benek’in çalıştığı yabancı bankada görüldüğü iddia ediliyor. İddialara göre, aynı şubede çeşitli zamanlarda hamile kalan ve süt iznini kullanan 3 personel işten atıldı. Bankanın Ege Bölge Müdürü’nün “hamile ve süt izni kullanan kadınları istemiyorum”dediği bankacılar tarafından iddia ediliyor.