BANKANIN KÖTÜ REFERANSINA ÖLÜM ORUCU

yazar:

kategori:

Emekli öğretmen anne  işten çıkartılan kızı hakkında kötü referans veren ve 2 yıldır iş bulamamasının sorumlusu olarak gösterdiği bankanın önünde açlık grevine başlıyor.
 
Ayşe Durmaz emekli bir öğretmen.
Kızı İlke’yi  büyük zorluklarla büyütüp okutup o dönemin en itibarlı mesleği bankacılığa başlamasını sağlamış.
Her şey mükemmel giderken, kızı evlenip doğum yapınca “düşük performans”gerekçesiyle işten çıkartılmış. Aile için büyük kabus da bundan sonra başlamış.  Genç bankacı neredeyse Türkiye’deki tüm bankalara iş başvurusunda bulunmuş  ancak son dakikada hakkındaki kötü referans nedeniyle reddedilmiş.
Bankanın kızı hakkında kötü referans verdiğini reddetmesine rağmen aile bu iddiasında ısrar etmiş. Ancak  2 yıl boyunca iş bulamayan anne bankanın üst düzey yetkililerine bir mektup yazarak adeta isyanını dile getirmiş. Bu mektuptan da sonuç alamayınca şimdi çareyi bankanın Levent’te bulunan kulesinin önünde ölüm orucu yapmakta arayacak.
ÇAREMİZ KALMADI
Anne Ayşe Durmaz, bankanın kızını kötü referansla açlığa sürüklediğini öne sürerek, “defalarca yaptığımız girişim bir sonuç vermedi. Kızım ve onun gibi yüzlerce bankacının hayatı bu banka tarafından kötü referans verilerek karartılıyor. Devlet maalesef   bu konuda hiçbir şey yapmadı. Bu referans belasına karşı dikkat çekmek için bu canımı feda edip, bankanın önünde pazartesi sabahından itibaren açlık grevine başlayacağım.” diyor.
ANNENİN O MEKTUBU
Dertli bir annenin çığlığı ve çağrısı!
Zorla işten atılan, kesinlikle başka bir işte çalışması engellenen, hayatı karartılan, yaşarken aç kalmaya mahkum edilen tüm gençlerin annesi olarak başta evladım adına sesi ve çığlığı olmaya and içtim. Canımı koyuyorum ortaya. Ben derdimi anlattım, üstüne yatıldı.  Bir annenin evlatları için aşamayacağı engel yoktur.  Ben hayatları  yok edilen tüm mağdur gençlerin annesi olarak önce açlık grevine sonra da ölüm orucuna yatıyorum.
Benim iki yavrum da yaşıyorken ölüyse ben hiç yaşamıyorum
…….Bank  genel müdürlüğü önünde sesimi duyurmaya and içiyorum. Sadece bu gençlere değil aileleri de bitiriyorsunuz. ülkeyi yönetenlerin dikkatine sunuyorum… Bir duyun, kulak verin. Bu çirkin tavırların yarattığı travmalardan devleti haberfar ediyorum.  korkmayın gençler..
haklıysanız haykırın, asla pes etmeyin..
ölümün içinde bir nefes arıyorum.” bir yolculuğa çıktım, sonuna varacağım..