BİN BANKACIYA GÖZLÜK TEHDİDİ

yazar:

kategori:

Tam bir zaytung haberi gibi bir şey! Yabancı bir banka bin personeli hakkında gözlük soruşturması açtı. Her an işten atılabilirler.
Bankacılık sektöründe hemen hemen hergün garip bir haber geliyor. Ancak böylesi ilk kez duyuldu. Yabancı sermayeli  ve isimli bir bankanın bin personeli hakkında usulsüz sigorta kullanım ve gözlük alma ile ilgili soruşturma açıp bir çoğunun savunmasını aldı. 
Olay şöyle meydana geldi. Bir çok şubesini kapatarak ciddi anlamda küçülen  banka  az sayıda da olsa personeline özel sağlık sigortası hizmeti sunmaya devam etti. 2016 yılında  personele verilen sağlık poliçesi içerisinde 500 liralık diş ve gözlük alma limiti verildi. Yaklaşık bin kadar personelin bu poliçeyi kullandığı dikkat çekti. Banka sigorta şirketinden de aldığı bilgiler doğrultusunda personeli hakkında soruşturma başlattı.
İddialara göre, banka personeli, dereceli gözlük ve tedavisi için tanınan 500 liralık limiti gözlükçülerle de anlaşarak güneş gözlüğü aldı. 
Bu iddia banka tarafından henüz doğrulanamadı ancak bu poliçeyi kullanan bin personelden yaklaşık 150’sinin savunması alındı. 
Banka bu iddia ile ilgili hiç bir açıklama yapmaz iken, poliçeyi kullanan personeller ise bankayı kötü niyetle suçladı. Personellerin iddiasına göre, banka bu tür iddia ile bu bin kişinin büyük bir bölümünü iş kanununun 25 maddesine göre tazminatsız işten atacak. Yani bu poliçeyi bahane olarak kullanıyor.