İŞ BANKASI’NA 3 YENİ İSİM GELİYOR

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük bankası olan İş Bankası’na CHP tarafından Atatürk’e ait hisselerden dolayı 3 yeni yönetim kurulu üyesi atıyor.
CHP’nin İş Bankası’ndaki Mustafa Kemal Atatürk’ün hisselerine karşılık Yönetim Kurulu Üyeliklerine Perşembe

günü atama yapacağı öğrenildi.

Serap Belovacıklı imzasıyla Posta’da yayınlanan habere göre; CHP’nin, bankanın Yönetim Kurulu üyeliği için, deneyimli siyasetçi Murat Karayalçın, Eski Milletvekili Müslim Sarı ve Avukat Umut Akdoğan isimlerinde karar kıldığı kulislerde konuşulmaya başlandı.
Partinin bir önceki Olağan Genel Kurul’da bildirdiği isimler, eski Türk-İş Başkanı ve CHP milletvekili Bayram Meral’in oğlu Kemal Meral, Mehmet Moğultay’ın oğlu Ulaş Moğultay, Prof. Dr. Turkay Berksoy’du.
MURAT KARAYALÇIN KİMDİR?
Murat Karayalçın Samsun’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümünden 1968 yılında mezun oldu.
MÜSLİM SARI KİMDİR?
Müslim Sarı, 24 Mayıs 1974’te İstanbul Kadıköy’de doğdu. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde Siyaset Bilimi Anabilim Dalında yüksek lisans öğrenimi devam etmektedir. 1999 yılında TC Merkez Bankasında göreve başladı. 2004 yılında “Dış Borç Yönetimi ve Türkiye Uygulamaları Başlıklı” tezini vererek uzmanlığa atandı.
Müslim Sarı, CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekiliğini yaptı.
UMUT AKDOĞAN KİMDİR?
Ankara doğumlu olan Akdoğan, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde iki yıl okuyup hukuk fakültesine geçiş yaptı ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. CHP Gençlik Kollarında çalışan Akdoğan bir dönem de PM üyeliği yaptı.