BANKACIYA ÇİRKİN TEKLİF

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korkusundan personel çıkartamayan yabancı sarmayeli banka son 1 hafta içerisinde yaklaşık 100 personelini istifaya zorladı. Yeni modda: Tazminatını al da git!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan “İstihdam seferberliği”başlattı. Bir çok kuruluş gücü oranında yeni personel alarak bu seferberliğe katılıyor. Ancak Cumhurbaşkanı’nın tepkisinden korkan yabancı sermayeli özel banka, personeline çirkin teklifte bulunuyor. Özellikle maaşı 4 bin ve üzeri olan personeli zorla istifaya zorluyorlar.
Son bir hafta içerisinde yaklaşık 100 personel “tazminatını verelim istifa et”teklifi ile karşılaştı.  Önceki hafta başlayan bu çirkin teklif bu hafta hız kazandı.  Bölge müdürlüğü tarafından genelde yapılan bu teklifi, referans kirliliğinden korkan bankacılar tarafından kabul edilirken, büyük bir bölümünün reddettiği öne sürüldü.
İHTAR VERİLİYOR
Öte yandan bankanın bu çirkin teklifini reddeden bankacıya sudan bahanelerle ihtar veriliyor. Hukukçular, bu tür tekliflerin kesinlikle bankacının leyhine olduğunu söylüyorlar.  Kıdem tazminatının verilmesine karşı bankacının işsizlik maaşı kaybı olduğunu ayrıca işe iade davasından da belirli oranda maaş tazminatı geldiğini belirten hukukçular, “bu tür teklifi kabul etmek isteyen bankacılar pazarlık etmeli. Bankadan kıdem tazminatının yanı sıra işsizlik maaşı tutarı kadar ve en az 4 maaş da ilave istemeli”dediler.