EN BÜYÜKTE DE BANKACI KATLİAMINA BAŞLADI

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan yabancı sermayeli banka da personel katliamına başladı. Yüzün üzerinde personel istifaya zorlanırken, kabul etmeyenler 17 maddeden işten atıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süre önce başlattığı  ve bir çok şirketin katıldığı İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ’ne bankalar katılmadığı gibi tam tersi personel çıkartmaya devam ediyorlar.
Geçen ay körfez sermayeli bankanın 300 kişiye yakın personel çıkartmasından sonra son Türkiye’nin en büyük  yabancı sermayeli bankası da personel kıyımına başladı.  Söz konusu yabancı bankanın tanıdık bir yöntem kullanmaya başladığı iddia ediliyor. İddialara göre, özellikle bireysel tarafındaki bazı şube personelleri istifaya zorlanıyor. 
“Referans kirliliği”ile tehdit edilen 100’e yakın bankacının tazminatını alarak ayrıldığı 70 kadar personel hakkında ise ihtar sürecinin devam ettiği öne sürülüyor. Bu süreci tamamlayan personele 17  maddeden çıkış veriliyor.
10 YILDIR PERSONEL ÇIKARTMIYORDU
Neredeyse tüm hisseleri yabancı sermayeye satılan bu çok büyük banka yaklaşık 10 yıldır personel çıkartmamasıyla tanınıyordu. Bankanın eski genel müdürünün sık sık “performans nedeniyle personel çıkartmaz olmaz”sözleri bankada en çok konuşulan konular arasında yer alıyordu. Ancak bir süredir genel müdürlük koltuğunda oturan genç genel müdürün, yabancıların az personel çok iş baskısına fazla direnemediği öne sürülülüyor. iddialara göre, söz konusu bankadan yılın ilk 6 ayına kadar 500’ün üzerinde personel işten çıkartılacak.