20 MİLYON BANKA HESABI ÇALINDI

yazar:

kategori:

İstanbul polisibüyük bir siber suç çetesini çökertti.  Milyarlık vurgun ortaya çıkarken, bir detay dikkat çekti. Çetenin elinde 20 milyon kişinin banka hesap bilgileri çıktı. Bu hesaplar nasıl sızdı ve güvende mi?
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 0850’li VOİP (İnternet üzerinden sesli görüşme) hatları üzerinden çok sayıda kişiyi çeşitli bankaların temsilcisi gibi arayıp dolandırdığı belirlenen şebekeye operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüphelilerin bilgisayarlarında Türkiye genelinde 20 milyon kişinin kimlik ve banka hesap bilgilerinin bulunduğu ortaya çıktı.
Bu kişilerin ellerinde bulunan banka bilgilerini kullanarak tıpkı o bankadan arıyormuş gibi, hesap bilgilerini söyleyip vatandaşı inandırıp kandırıyorlardı. Ancak burada en çok dikkati çeken 20 milyon kişinin hesap bilgilerinin bu kişilerin eline nasıl geçtiği.
Siber güvenlik uzmanları,  bu kadar yüksek miktarda hesap bilgilerinin ele geçirilmiş olmasının Türkiye’de çok ciddi bir sorun olarak vatandaşı tehdit ettiğini belirterek, “Bu bilgiler bu çetenin eline geçtiyse başka kimin eline geçmiştir. Bu bilinmiyor. Dahası bu kadar yüksek sayıda hesap bilgisi Türkiye’de sadece bir kaç kurumun elinde”diye konuştu.