ŞUBENİN DIŞINDA HAYAT VAR

yazar:

kategori:

Ardı arkası kesilmeyen hedefler ve baskılar, bitmez bilmez hesap verme toplantılarından bıkan iki bankacı organik hayata döndü. İki bankacının banka dışındaki başarı hikayesi:
 
Önem Özmen ve Aygün Zamur iki bankacı. Türkiye’nin en büyük özel bankasında yıllarca çalışmış iki bankacı. Önem Özmen 21 yıl Aygün Zamur 16 yıl  bankacılık mesleğinde adeta ömür tüketmiş.
Bankacılık gün geçtikçe mesleğe ilk girdikleri o heyecanla çalıştıkları iş olmaktan çıkmış.  Önce yıllık, sonra aylığa nihayetinde de neredeyse günlüğe dönüşen hedefler ve baskılardan bunalmış iki sektör çalışanı.   Çeşitli sebeblerden dolayı istifa edip Ayvalık’ta zeytin ve ürünleri üretimlerini yapan küçük bir firma kurarlar. Aradan 7 yıl geçer ve bankacılıkta edindikleri tecrübeyi iş hayatına aktarırlar.
Sonuç olarak ortaya doğal ürünler konusunda faaliyet gösteren önemli bir marka ortaya çıkar:  Önemlisin Gıda.
Önem Özmen ve Aygün Zamur, başarı hikayelerini Paramedya.com’a anlattı:
DIŞARDA OKSİJEN VAR
-Mesai saatleri içinde kendimizi çalışmaya,hafta sonları ise kurslara ve toplantılara öyle kaptırmıştık ki, dış dünyadaki ‘OKSİJEN VARLIĞINI ‘bile unutmuştuk.Bitmek tükenmek bilmeyen mesai saatleri, sağlığımızdan da çok şeyi eksiltmeye başlamıştı
 -Bankacılığı çok değişik yörelerde yaptık.Bu durum bizlere çok değişik müşteri portföyleri ile iş yapma,yöreleri tanıma ve çeşitli sektörler hakkında bir fikir sahibi olmamıza imkan tanıdı.Öyle ya,hesaplara para yatırmaya gelen müşterilerimiz neler üretiyor,neler satıyorlardı?Kullandıkları kredileri neyin finansmanında kullanıyorlardı?İşlerinde başarılı olan müşterilerimizi değil,başarısız olanları daha dikkatle izlemeye başlamıştık.-
İSTİFA ETTİK
-2010 yılından sonra ise artık önceliklerimizi kendimiz değiştirdik.Mesleğimizden kendi isteğimiz ile ayrıldık.
-Hayallerimizi gerçekleştirmek için imkanlarımızı oluşturmaya başladık.Yeni bir iş kurmak için cesaretimiz vardı..Sonuçta finans sektöründe uzun yıllar çalışmış olan iki bankacı arkadaş olarak, geçinme derdi denen şeyin  bir gelir gider hesabı olduğunu çok iyi biliyorduk.’Geliriniz  ne kadar olursa olsun eğer gideriniz fazla ise asla artıya geçemezsiniz. ‘Kuracağımız işte bunu yapabilirsek bankacı iken oluşturduğumuz yaşam standartımızdan bir şey kaybetmeyecek hatta ve hatta daha iyisini sağlayabilecektik.
-Toplumda insanların kötü gıdalar tüketmek  zorunda bırakıldığı,ürünlerin sahtelerinin her geçen gün arttığı bu ortamda sağlıklı  gıda ürünleri üretmeyi planladık..Bu amaçla Girişimcilik Kurslarına gittik.Zeytinyağı konusunda her türlü bilgi alabileceğimiz panel ve sempozyumlara katılarak  ve eski üreticilere ulaşarak,zeytinyağı fabrikalarını ve üretim yerlerini gezerek, konu hakkındaki zaten eskiden  var olan bilgilerimizi artırmaya başladık.Sonuçta üretmek başka bir şeydi..Hep banka şubelerinde zaman harcamıştık ama zeytin bahçeleri farklı bir uzmanlık alanıydı.Ustelik her iş gibi bu da bir ekip işiydi..İyi ekiplerle çalışmanın önemini zaten kavramıştık.

-Çalışma hayatımızda edindiğimiz bilgi, beceri ve yeteneklerimizi artık kendi işimizde kendi markamız “ÖNEMLİSİN” ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİNLERİ adı altında birleştirdik. .
-Küçükköy mahallesi-SARIMSAKLI / AYVALIK ‘ ta işletmekte olduğumuz Tanem Mini Marketimizde Toptan ve Perakende her türlü gıda ürünü ile kendi üretimimiz olan Zeytin ve Zeytinyağlarının  satışını yapmakla beraber; Markalaşmanın  önemi bilinciyle “ÖNEMLİSİN” markası adı altında Ayvalık’ımızın  nadide zeytin ağaçlarından üretilen dünyaca tanınmış ,şifa kaynağı ,ZEYTİN  ve ZEYTİNYAĞLARINI doğal,saf ve katışıksız olarak , sofralarınıza kargo ile de  ulaştırmaya çabalıyoruz. 
Ayrıca yine AYVALIK yöremize ait yemeklik zeytinyağlarından özenle hazırlanan,  hiçbir kimyasal katkı maddesi içermeyen,tamamen saf,bir o kadar da  doğal  zeytinyağlı sabunlar üretimi yapan SEDENA markasının da  satış temsilcisi olduk.Böylece ürün yelpazemize doğal zeytinyağlı sabunları da eklemiş olduk.
-ASIRLIK MUCİZENİN YENİ ADI”  sloganıyla kalite, lezzet ,saflık ve doğallığı  kendisine ilke  edinmiş ÖNEMLİSİN markası ile çıktığımız bu yolda azimle devam ediyoruz. Sağlığınız bizim için ÖNEMLİDİR. Beğenileriniz bizim için ÖNEMLİDİR. Kısacası… Bizim için ÖNEMLİSİNİZ dedik zeytinimize, zeytinyağımıza ve çok değerli zeytinyağı sever dostlarımıza..
BAŞARI BASKI İLE GELMEZ
-Kişiler ne iş yaparlarsa yapsınlar baskı ve zorlama ile başarıya ulaşamazlar.Huzur ve keyif içinde yapılan işler başarıyı da beraberinde getirir. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin..Bizler vazgeçmedik.

Facebook sayfamız :ÖNEMLİSİN GIDA 
Instagram: Önemlisin Zeytin ve Zeytinyağı
İnternet Tanıtım Sitemiz: www.onemlisingida.com
Önem Özmen : 0 505 812 92 50
Aygün Zamur: 0 532 496 52 57