BANKACILIKTA SÜRGÜN FIRTINASI

yazar:

kategori:

Bankacılık dünyasında sonunda bu da oluyor. Küçülme politikasındaki banka yüzlerce personelini farklı illere tayin edecek. Gitmek istemeyen ise istifa etmek zorunda kalacak.
 
Gün geçmiyor ki, bankacılık dünyasından kötü bir haber gelmesin.  2017 ilk çeyrek bilançolarda büyük karlılık yaşayan bankalar bir yandan da küçülme politikası sürdürüyorlar. Türkiye’nin en eski ve en köklü bankalarından biri “yeniden yapılanma”adı altında yüzlerce personelini farklı illere adeta sürgüne gönderecek.
Bankanın yapılanma olarak lanse edilen küçülme politikası gereği özellikle bireysel pazarlama ve operasyon birimindeki çok sayıda personel önce havuz kadrosuna alınıp oradan ihtiyaç olan şubelere gönderilecek.  Gönderilecek şubeler arasında personelin bulunduğu illerin dışındaki şehirlerdeki şubeler de var.
GİTMEYENE TAZMİNAT
Banka yönetimi bir kaç ay içerisinde devreye sokacağı bu uygulama ile ilk etapta bine yakın personelini havuza alacak. Bunların 200-300 kadarı kendi bulunduğu şehirde farklı bir şubeye diğerleri ise çeşitle şubelerde çalışması istenecek. Kabul etmeyen personelin ise istifa etmesi istenecek. İlk aşamada kendi rızası ile istifa eden personele teşvik amaçlı ek ödemeler yapılacak.
Yabancı ortaklı bankanın bu uygulamasının personel tarafından tepki ile karşılanması bekleniyor. Ancak özellikle bankanın yabancı ortağının personel sayısının azaltılması konusunda baskısı olduğu da öne sürülüyor. 
DİJİTALLEŞMEYE GİDİYOR
Bankanın son iki yıl içerisinde yatırımlarının yüzde 80’e yakın bir bölümünü dijitalleşmeye ayırdığı ve bu proje ile kadrosunu 3 yıl içerisinde yaklaşık 5 bin kişi azaltabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Dijitalleşme özellikle bireysel bankacılık tarafından ağırlık kazanıyor.