VE BANKACI KATLİAMI BAŞLADI

yazar:

kategori:

Günlerdir konuşulanlar gerçek oldu ve körfez sermayeli yabancı banka çok sayıda personelini bugün itibariyle işten çıkarttı. 
Geçen ay yaklaşık 150 kişiyi işten çıkartan körfez sermayeli banka, personel kıyımına devam ediyor. Bu sabah itibariyle  çok sayıda personelin İnsan Kaynakları’na çağrılarak iş aktinin fesh edildiği bildiriliyor.
İşten çıkartılan personellerin büyük bir bölümünün beklenildiği gibi bireysel pazarlama çalışanları olduğu dikkat çekiyor.
İlk bilgilere göre, çıkartılan personel sayısı 100’den fazla. İşten çıkartılan personellerin arasında çok sayıda 10 ve üstü yıldır çalışanlar olduğu da belirtiliyor.
ÇALIŞMA BAKANLIĞI SUSUYOR
Bankanın  son iki yıldır sık sık başvurduğu katliam gibi personel çıkartmalarına gerekçe olarak kafasına göre belirlediği performans sistemi gösteriliyor. Söz konusu sisteme göre, başarının neredeyse imkansız olmasına rağmen Çalışma Bakanlığı bu konuda binlerce şikayete sesiz kalıyor. İddialara göre, bankanın körfez sermayeli olması nedeniyle bugüne kadar ses çıkartılmıyor. Bu iddia artık bankacılık kulislerinde sık sık dile getirilmeye başlandı.