BİREYSEL BANKACILIKTA KASA DÖNEMİ BAŞLIYOR

yazar:

kategori:

Bankaların bireysel operasyonu sürüyor. Yabancı banka bireysel pazarlama elemanlarına “kasa açtırmaya”başlıyor. Uygulama kısa süre sonra pilot şubelerde başlayacak.
Türkiye’de bankacılık sektörü 2007 yılından sonra bireysel pankacılıkla büyüdü. Ancak daralan pazar, vatandaşların kredi kayıt bürosu notunun hızla düşmesi ve kart-kredi pazarının hızla küçülmesi bankaları yeni arayışlara sürüklüyor.
İşte bu arayışlardan biri de bireysel pazarlama elemanlarının tıpkı gişe elemanı gibi kasa açması. 2 yabancı bankanın daha çalışması olmasına karşılık, en hızlı girişim yine yabancı bir bankadan geldi. Emekli maaş konusundaki  agresif politikası ile tanınan yabancı banka, önümüzdeki haftalarda, pilot şubelerinde bireysel pazarlama elemanlarına kasa açtıracak. 
Bu personel hem kredi kullandıracak hem de ödemeyi kendisi yapacak. Ancak bu konuda bankacılık uzmanları çeşitli görüşler ortaya atıyorlar. Zira, aynı banka müşteri ziyareti konusunda da bu personellere hedef veriyor. özellikle tablet ile satış yöntemini de gündemine alan banka, iki işlemi personele nasıl yaptıracağı henüz netleşmedi. 
Özellikle paranın zimmet konu netleşmeyen uygulamaların başında geliyor. Zira, personel tablet ile pazarlamaya çıktığında bu parayı yeniden kasaya mı koymak zorunda kalacağı henüz net değil
2 BİN BANKACI İŞSİZ KALACAK
Pilot şubelerde başlayan bu uygulamanın başarılı olması halinde  gişe ve bireysel pazarlamadan en az 2 bin kişinin işini kaybedebileceği öne sürülüyor.