İTİBARI NEREDE BULURUZ?

VEZNEDAR bu hafta öyle bir yazı yazdı ki; birilerini fena kızdıracak.En çok da plaza oğlanlarını.. Bankaların itibarını nerede aramak lazım? Anketlerde mi yoksa size öfke ile bakan esnafta mı? 
Çok severim bu kelimeyi.
Saatlerce konuşabilirim bu kelimeyle ilgili. Çok da cümle kurabilirim bu kelimeyi kullanarak. Yeter ki bu kelime olsun!
Güven ,onur, şeref  ve itibar ayrılmaz parçalarıdır benim cümlelerimin.
İtibar kişinin ya da kurumun imzasıdır. İnsanın,markanın ,duruşunun sonucudur,değeridir. Ne aramakla bulunur ne de “istiyorum”  demekle bir anda  elde edilir? Kaybettin mi işte o tam geriye saramayacağınız rezil sonuçtur bu itibarsızlık
Peki bu itibarı nasıl ölçersiniz?
Sokakta tabi ki!
Hadi sokağa çıkın,sorun birkaç kişiye “beni nasıl bilirsiniz?”
İyi miyim kötü müyüm, dürüst mü yoksa ahlaksız mı?
Uzağa gitmeyin her gün karşılaştığınız kapıcınıza ya da her gün ekmek yada gazete almak için uğradığınız marketinize hadi sorun bakalım itibarınız ne kadarmış?
Belki bir kahvehanede aynı tv ye bakan adamların dilinde, belki kasapta, ya da kir pas içinde olan küçük bir sanayi esnafının ağzında.
Ya da derme çatma bir yer olan esnaf lokantasında bulursunuz itibarınızı
İtibar, sokağın sizin ya da kurumunuzun yansımasıdır?
Kime mi soracaksınız?
O anket yapan şirketlerin sonuçlarına bakarak “biz iyiyiz süperiz ,çok itibarlıyız” diyemezsiniz?
Hadi çıkın bakalım sokağa  kocaman markaları yönetmeye çalışan  ah şu PLAZA OĞLANLARI  görün bakalım itibarınızı sokakta ,ne kadarmış ,ölçün bakalım. Dinleyin bakalım, yolu  bankalarınızdan geçenlerin iyi yada kötü hikayelerini tek tek ….
Emin olun duyduklarınız karşısında ya o plazalardan kendinizi atmak isteyeceksiniz ya da grur duyup koltuğunuz da kasılarak oturmak…
Tercih sizin…
Plaza oğlanları [ neden oğlan diyorum da adam demiyorum  çünkü artık tecrübesiz icatçılar sayesinde bu çok değerli olan bankacılık itibarla yerle bir edenlere koyduğum yeni lakap umarım beğenmişsinizdir.:))
Siz kesintilerinize karlarınıza, vur- kaç ,sat ama arkana asla bakma kafasıyla devam ettikçe siz bu itibarı göremezsiniz ,bu itibarı bulamazsınız. Her aldığınız karar ile daha da itibarı kaybetme çabasındasınız.
Bu kelime Ancak plazalarınızda arada gündeminiz olur yada birkaç reklam içeriği olarak kullanır kendi kendinizi itibarlı ilan ederseniz..
İtibarınıza ,kahvede günde 12  saat oturan Ahmet amca ,taksici ali dayı  ,Sıhhı tesisatçı Murtaza usta karar verir.
Boşuna aramakla zaman kaybetmeyin…
HADİ İŞİNİZE BAKIN
Ben itibarımı aramaya gidiyorum..