HEDEF BASKISI PAZARLIK MASASINDA

yazar:

kategori:

Basisen ile Yapı Kredi Bankası arasında toplu iş sözleşme görüşmelerinde sona yaklaşılıyor. Sendika hedef baskısının kaldırılmasını talep ediyor. İşte son gelişmeler:
Türkiye uzun bir aradan sonra ilk kez Banksis’in aldığı grev kararı ile bankacılık sektöründe grevin olabilecegini öğrdendi. Sendikanın aldığı grev kararı, Bakanlar Kurulu tarafından ertelenirken, yine sektörde en büyük toplu iş sözleşme görüşmeleri sürüyor. 
Yapı Kredi Bankası ile Basisen arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde şu ana kadar somut bir ilerleme sağlanmadı.  Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, “biz mali maddelerden çok hedef baskısının üyelerimizin üzerinden kaldırılması için çalışıyoruz” dedi.
Metin Tiryakioğu, sözleşme görüşmelerinde son dönemece geldiklerini de belirterek şunları söyledi:
“Bankanın İtalyan ortağı sendika ile bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre, personele verilen hedefin tutmaması iştan atılma için gerekçe olamayacak. Biz sendika olarak İtalya’daki personele verilen hakkın aynısını istiyoruz. Çifte standart istemiyoruz. “
KAFASINA GÖRE HEDEF OLAMAZ
Metin Tiryakioğlu, Paramedya.com‘a yaptığı özel açıklamada, bankacılık sektörünün en büyük sorununun hedef baskısı olduğunu söyledi. Tiryakioğlu,” personele verilecek hedefin öyle yöneticilerin anlık keyfine göre olamaz. Bu rakamlar bir protokol ile önceden belirlenmeli.  Bir bölge müdürünün  kafasına göre, şunu da sat demesi ile personelin başarısı ölçülemez”dedi.