AKBANK TÜRKİYE’NİN EN İYİ BANKASI ÖDÜLÜNÜ ALDI

yazar:

kategori:

Euromoney’nin ‘Awards for Excellence 2017 – Mükemmellik Ödülleri 2017″ kapsamında “Türkiye’nin En İyi Bankası Ödülü’nü geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da Akbank aldı. 
“Bankacılığın geleceğinde insan ve teknoloji var”

Binbaşgil, Akbank’ın yeniliklere ayak uydurmakla kalmayıp onları şekillendiren, sektörün dünya çapındaki öncü bankası olduğunu da vurguladı. Binbaşgil, “Teknolojik gelişmeler ve dijitalleşmenin hızlanması, tüm dünyada baş döndürücü bir değişim dalgası yarattı. Biz de tüm çalışanlarımızla beraber bankamızı geleceğe hazırlıyoruz. Teknolojiyle şekillenen, merkezinde müşteri memnuniyeti ve insan olan yarının Akbank’ı için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bankamız özellikle son yıllarda çok ciddi yapısal bir dönüşüm geçirdi. Bu çalışmaların sonuçlarını almak bizi çok mutlu ediyor, önümüzdeki dönemde performansımızın daha da artacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
“Blockchain teknolojisini getiren ilk banka olduk”
Müşterilerine kolay kullanabilecekleri, işlemlerini saniyeler içinde yaparak hayatlarını kesintisiz sürdürebilecekleri bir mobil bankacılık deneyimi yaşatmayı hedeflediklerini ifade eden Binbaşgil, Bu hedef doğrultunda teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ürün ve hizmetlerimize hızla uyarlayarak bu konudaki kasımızı geliştiriyoruz. Akbank LAB tarafından yapılan araştırmalar sayesinde farklı fintech’ler ile uygulamalarımızı, hız ve performans bazında bir üst seviyeye taşıyoruz. Bu bağlamda Silikon Vadisi’nde faaliyet gösteren Ripple ile dijitalin öncü yeniliklerinden ‘Blockchain Teknolojisi’ni yurtdışı para transferlerinde kullanmak üzere bir anlaşma yaptık. Bu teknolojiyi yurt dışı para transferlerinde kullanan ilk Türk bankası olduk. Çalışmalarını ve test işlemlerini başarıyla tamamladığımız bu sistemle ileride küresel para transferleri hız kazanacak, maliyetler düşecek ve müşterilerimiz 7/24 işlem yapabilecekler” vurgusunu yaptı.