BİR MOBBİG MAHKUMİYETİ DAHA!

yazar:

kategori:

Aynı banka aynı mahkumiyet. Çin’de bile insanlık suçu kabul edilen mobbing, Türkiye’de körfez sermayeli bankanın adete politikası oldu. Bankaya bir mobbing mahkumiyeti daha geldi.
Arzu Y., Tamer Y, Ayşin Y.
Bunlar aynı banka tarafından mobbinge maruz kaldıkları için dava açan bankacılar.
Hepsi mahkemede  bankaları tarafından mobbinge uğradıklarını ispat edip, bu bankayı insanlık suçuna yani mobbinge mahkum ettirdi.
İşte bu davalara bir yenisi daha eklendi. Dahası mahkumiyete. Aynı körfez sermayeli banka bir kez daha personeli Saime B’ye mobbing uyguladığı gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum edildi.
İstanbul 7.İş Mahkemesi’ndeki davada körfez sermayeli banka tazminat ödemeye mahkum edildi.
BANKA YÖNETİCİLERİNE SUÇ DUYRUSU
Öte yandan aynı banka tarafından mobbinge uğradığını iddia eden bankacılar, toplu olarak, banka yönetim kurulu ve üst düzey yöneticileri hakkında suç duyrusunda bulunmaya hazırlanıyorlar. Bankacılar, davanın reddedilmesi halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürmeyi planlıyorlar.
BAKANLIK NEREDE?
Aynı bankaya yönelik açılmış başka mobbing davaları da bulunuyor. Çalışma Bakanlığı’nın şu ana kadar alınan mahkumiyet kararlarına sesiz kalması da bankacılar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bankanın körfez sermayeli olması nedeniyle korunduğunu iddia eden bankacılar, “Mobbing davaları bir değil iki değil. Sonuçlananların dışında da açılmış devam eden davalar var. Çalışma bakanlığı bu bankayı neden koruyor? Mobbingi bütün dünya insanlık suçu olarak kabul ediyor. Türkiye’de mobbinge neden izin veriliyor”diye konuştular.