SORUMSUZ KRALLAR!

Seks skandalının ardından yeni bir tartışma başladı. Personelinin namusuna göz diken müdürleri özel olarak atayan bölge müdürünün hiç mi suçu yok mu?
Çok  eskiden bir söz vardı. Resmi dairelerde  müdür tanıdığın olacağına  odacı akraban olsun.
Çünkü  bazen odacı dediğiniz kişiler o kurumda müdürden daha çok iş bitiricilerdir.
Bankalarda da böyle.
Genel müdür tanıdığın olacağına bölge müdürü dostun arkadaşın ya da akraban olsun.
Bankaların gerçek  kralları bölge müdürleridir.
Özellikle piskopatça yapılan bankacılıkta bölge müdürleri kral gibi.
Mesela 55 yaşında 30 yıllık tecbübeli şube müdürünü  yarı yaşındaki bir bölge müdürü elleri cebinde ceza olarak ayağa kaldırabilir ve azarlayabilir.
Ya da şubeye gittiğinde şube müdürüne personelinin yanında “niye şubede oturup poponu büyütüyorsun. Günde en az 3 ziyarete gideceksin”diye fırçalayabilir.
Ya da  “ben seni sevmedim “diye eğitimli ve tecrübeli bankacıların mesleki hayatlarını sıfırlayabilir.
İsterse “ben seni kovdum tazminat ödenmeyecek”de diyebilir.
Daha bir çok örnek.
Türk bankacılığı son 5 yılda bunları hep gördü ve yaşadı.
Şube müdürlerine doğum günü kutlaması için düğün salonu kiralatıp, şube müdürlerini dansözler eşliğinde oynatan bölge müdürünü de gördü bu sektör.
Spor yaparken çekilmiş resmini tişört olarak bastırıp onları evli barklı kadın çalışanlarına giydiren bölge müdürünü de bu köşede yazdım.
Şube ziyareti yapıyorum diye  Bodrum’daki yazlığına bankanın lüks aracıyla gidip oradan şube müdürlerine hakaret eden ak saçlı  bölge müdürleride yine bu sektörde.
BANKADA SKANDAL
Geçen hafta bankacılık dünyası aralarında bir İnsan Kaynakları sorumlusu 4 şube müdürü ve 3 şube çalışanın kovulma nedeni ile çalkalandı. Avrupa sermayeli bankanın  İstanbul Avrupa 2.Bölge Müdürlüğü’nde yaşanan olay tam bir mide bulandırıcı.  4 müdür genç yaştaki bazı gişe personellerini çeşitli vaadlerle kandırıp adeta haremlik kurmuş. Üstelik bunu da yaparken bankanın iç yazışma sistemi kullanılmış.
Şube müdürleri ve şube personelleri tazminatsız kovuldu.
Olay kapandı.
İyi de bu işin hiç mi başka sorumlusu yok?
Bu işin sorumlusu bu ahlaksız kişileri o şubelere müdür olarak özel atayan  bölge müdürüdür.
Bölge müdürü burada kendi kadrosunu oluşturma adına adeta personel katliamı yapmıştır. Altında çalışan personelin namusuna göz diken bu ahlaksız insanlar  bu bayan bölge müdürünün sorumlulğundadır. O bölgede herkes tarafından bilinen bir gerçek var ki, o da o ahlaksız insanların bu bayan bölge müdürünün jokeri olduğu.
Bu bayan bölge müdürü personelini tazminatsız kovma tehditleriyle tanınıyor. Onun için liyakatın hiç bir önemi yok. Daha bir kaç hafta önce banka bu bölge müdürünün kovduğu bir personelden dolayı tazminat ödemek zorunda kaldı.
Bu Avrupa sermayeli banka aslında Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar arasında en kaliteli olanıdır. Başındaki Genel Müdürün ayrı bir yeri vardır. “Helal satış istiyorum” sözü ile büyük takdir toplayan bu değerli genel müdür bu bayan bölge müdürünü neden koruyor?
O ahlaksız şube müdürlerini atayan bölge müdüründen neden hesap sormadı?
Gencecik kızların hayatları kaydı. Bundan sonra hiç bir yerde iş bulamayacaklar. Olay bu kadar basit mi?
Personeli “istifa etmezsen tazminatsız kovarım” tehditleriyle tanınan bu bayan bölge müdürünün banka tarafından korunma nedeni başarılı olması mı? İnsanlık onuruna yakışmayacak yöntemlerle iş yapan bu bölge müdürleri sorumsuz krallarmıdır? Kar getir ama çalışanlarına her şeyi yapabilirsin mi deniliyor.
Bölge müdürleri ve tehditçi bayan müdürü ile ilğili konuyu  işlemeye devam  edeceğim.

KAYNAK: YENİÇAG GAZETESİ