BU BÖLGE MÜDÜRÜNE NE YAPARDINIZ?

Arzu Bozkurt, bölge müdürleri ile ilğili ilğinç bir örnek çalışma yapıyor ve soruyor? Siz olsaydınız bu bölge müdürüne ne yapardınız? 
Siz Olsaydınız Bu Bölge Müdürüne Ne Yapardınız ?
Şimdi bu yetenek ölçme değerlendirme olaylarında veya eğitimlerde falan  ‘Örnek Olay Çalışmaları’ diye bir şey oluyor biliyorsunuz. Ben de bugün bir örnek olay çalışması yazmak istedim..
Bu örnek olayda siz bir banka genel müdürüsünüz…
Bölge müdürünüz 35-40 kişilik müdür ekibinden 3-5 kişiyi yanında tutan, onları destekleyen, diğer müdürlerinin de portföylerin de gözünün yaşına bile bakmadan kendini kurtarmak adına ayağını kaydırmaktan veya haksızlık etmekten çekinmeyen birisi.
Bu 3-5 şube müdürünü de bulunduğu bölgenin en büyük ve en güçlü şubelerinde görevlendiriyor.
Üstelik biraz da kaypak.
Ayrıca sizinle arasını iyi tutmak adına artık zırt pırt üşenmeden yanınıza mı gelmiyor. Kendisini ve size olan sonsuz sevgisini göstermek için alnından mı öptürtmüyor, müdürlerinin ve portföy yöneticilerinin fikirlerini toplayıp kendi fikri gelmiş gibi size anlatıp alkışlarınızı mı almıyor, “bakınnnn ben işte böyle iyi yönetiyorum” diye mail bcc lerine sizi mi koymuyor yapıyor da yapıyor…
SİSTE AÇIĞI.
Rakamları da fena değil bu arada, şube açıyor şube birleştiriyor, olur olmaz herkesi bir kulp bulup atıyor yani öyle bir atıyor ki bir yılda attığı şube müdürü sayısı 15 ten fazla portföylerin sayısını kendisi bile hatırlamıyor o derece.
Ayrıca Hedef sisteminin antinini kuntunini pek iyi biliyor, şube veya müşteri ziyaretleri yerine bu sistemin bir açığı var mı mesaisi yapıyor, tabi sizin yanınıza gelip sizin ne kadar mükemmel olduğunuzu anlatmadığı saatlerde..
Bunu da karlılık adı altında bir güzel reklamlıyor.
Ayrıca bu gücünün yettiği %80 lik bankanız çalışanı kısmının-bu yöneticinize göre bu kişiler Bankanın Marabaları zaten- 10,000 TL lik kredi gecikmelerinin bile hesabını soruyor.
Gecikmelerle ilgili bu 10,000 lik kredilerle ilgili kendi kafasına göre düzenlediği informal yaptırım formatıyla çalışanlardan imza alıyor.
Sonra bir gün bir şey oluyor..
Bu 3-5 can müdürlerinden birinin kredileriyle ilgili gecikme ve batıklar ortaya çıkıveriyor..
Komisyon almalar,yolsuzluklar bir sürü şey..Tam haberim yok falan filan kendisini aklamaya çalışırken bir diğer can müdürünün koca şubesinden de buna benzer bir olay.Hatta bu öyle bir dallas ki birinin batık kredisi, diğerinin başka bir batık kredisiyle ilişkili falan filan..Bu iki şube kan kardeşi gibi şube batık kredi kardeşi olmuş  Çık çıkabilirsen işin içinden..
Hatta bu firmaların çoğunu da bu yöneticiniz biliyor..Zaten kredi tutarları öyle büyük ki bir şube müdürünün kendisinin tek yetkiyle onaylaması imkansız…
İTİBAR MI?
Siz hakkaniyete önem verdiğinizi hayattaki en önemli şeyin banka itibarınızın olduğunu ve en ufak itibar bozucu bir olaya tahammül etmediğinizi her platformda dile getiren bir genel müdür olarak tavrınız ne olurdu?
HANGİSİ?
A-Amaannnnn bu gündüzleri tatlı Clark Kent akşamları süper kahraman..Ne bilsin..Yapmış bir hata çocukcağız ayrıca o kredileri imzalamış sonra unutmuş..Milyonluk krediler ama herkes hata yapar bu görevine devam etsin yazıkkk..Biz ona harcadığımız maaş maliyetini bir sonraki dönem 10 müdür çıkararak dengeleriz..Çunkü 10 portföy maaşı bunu maaşının %25 i falan kurtarmaz yada 40 falan onlardan atarız..Olmadı hazır atmışken müdür-portföy-operasyon hepsinden bir kısım atalım bizimkine bir şey olmasın.. Milyonluk batıklarda Allah kerim, buluruz bir yol..Zaten günah keçisi de kredileri veren gibi gözüken müdürler yaparız, atıveririz onları da bir de üstüne krediyi kullandıran portföyleri falan serpiştiririz bitti gitti!
B-Alırız karşımıza. Bize eski günlerde yaptığın yalakalıkların hatırına sen şimdi kendin ayrılıyormuş gibi yap, iş akdi fesih falan olmasın, sonra başka bir yere girer birkaç yıl da orada milletin ahını alır o  sürede de orada maaş alırsın..Bu ayrılış içinde bir süre verelim sana, sen o sürede yaaaa benim zaten maddi olarak ihtiyacım yok çalışmaya,zevk için insan harcıyordum, bunaldım, biraz kafamı dinlemek istiyorum ayrılacagım tadında sağda solda artist artist konuşur yerini yaparsın..Biz tazminatını da veririz üzülme dersiniz..Kapanır gider mevzu..
C-Banka ve bankacılık kaliteli ve itibarlı bir meslek..Ben de öyle bir bankanın genel müdürüyüm..Bizim bu mesleğe ve dahi bankamıza, iş ve yönetsel anlamda leke süren birine talimatlarımız gereği de affımız mevzu bahis olamaz diyerek anında iş akdi fesih mi yaparsınız
Aklı selim herkes elbette C diyecektir.. 

A ve B şıklarının gerçek hayatta olması mümkün olmaz…
Yoksa mümkün olabilir mi???????? 
Yok artık o kadar da değil!!!

Sevgiler 🙂
ARZU BOZKURT