KÖRFEZ’DE Y KATLİAMI!

yazar:

kategori:

Bayrama günler kala yine körfez sermayeli bankadan personel katliam haber geliyor.  Çok sayıda personelin iş aktinin bu hafta fesh edileceği öne sürüldü.
işçi bayramında personel çıkartarak “bayram kutlaması”yayınlayan körfez sermayeli banka bu kez kurban bayramına çok sayıda personeli kovarak giriyor.
İddialara göre daha 3 ay önce “norm fazlalığı” gerekçesiyle çok sayıda personel çıkartan banka , bu hafta da performans bahanesiyle personel çıkartacak. Çıkartılacak personel sayısının ilk etapta 150 kişi kadar olduğu ancak bu sayının 2 ay içersinde 400 kişiye ulaşacağı belirtiliyor.
BİR GECEDE ARTAN HEDEFLER
Körfez sermayeli, banka ile ilğili en önemli suçlama ise personel hedeflerinin ayın son üç günüde yüzde 200’e varan oranlarda arttırıldığı ve kasıtlı olarak düşük persormans alındırıldığı. Bankanın bu yöntem bir önceki kovma işleminde “norm fazlalığını” kullanmasına gelen tepkilerden Cumbaşvurduğu öne sürülüyor. Zira çok sayıda bankacı, bankayı Cumhurbaşkanı’na şikayet etmişt. Bu nedenle artan hedeflerden dolayı çok sayıda personelin performansı “yetersiz”anlamına gelen Y geldi. Çıkartmaların bu hafta başlaması bekleniyor.