Bankacılıkta başarı nedir?

İlk dönemde 3 maaş primi cebe indirip, 1 hafta önce de sigorta satışından yurtdışına tatile giden bankacı nasıl kovulur?
Bankacılıkta başarı nedir?
Hiç bana sormayın gidin o plaza oğlanlarına sorun bu başarı nedir diye? Eminim bir cevapları vardır.
Silah gibi çıkardıkları hesap makinaları ve birkaç slayt ile ne güzel de anlatırlar size o haz veren kelimeyi  çok da biliyorlarmış gibi…
Yalnız söylemeliyim ki bu kelime hakkında onların da kafası çok karışık…
Neden mi?
Onlar her ay hedefler ve onlara verdikleri(ağırlıkları) katsayılarla oynamakla meşguller ki sanırım onlar da bankacılığı bilmediği gibi kanımca başarıyı tam olarak tanımlayamıyorlar ,  ya da onlar da günü kurtarmakla meşguller…
kasabın kıyma makinası gibi aynı yere  etin  iyi tarafını da kötü tarafını da yağının da bazen kemiğini de ayırt edemeyip çıkan sonucun  tadına baktıklarında karar verecekler ne hata yaptıklarını da da bu işi başaramadıklarını.
Peki böyle bir ortamda başarıyı nasıl ölçeriz. kim başarılı bu düzende kim başarısız.
Personeline yanlış  hedefler veriliyorsa ve hedefleri tutarsızca  her ay yüzdelik olarak iki rakamlı hatta 3 haneli rakamlarla artırılıyorsa ve  her ay bu olmadı biraz daha verelim artıralım,  ayyy bu hedefi de koymayı unutmuşuz biraz da suyundan koyalım diyerek rastgele her gün baktığınız ekranının daki rakamlar ve onların katsayıları değişiyorsa siz hangi başarıdan bahsediyorsunuz neyi ölçmeyi planlıyorsunuz.
Ya da biz yapıyoruz ama yine de bu hedefleme kurgusunu matematiğini  yaptık ama yine de olmuyor diyerek bir de üstüne saçma sapan süreli kampanyalar yapılıyor + milyon kredi mevduat hacim hedefleri  koyuluyorsa  hatta  kgf  limitleri dolu iken kfg  hacim hedefi veriliyorsa ben daha size ne diyeyim?
İşte tam da burada böyle bir ortamda herhangi biri sizi başarısız bulursa sakın üzülüp ağlamayın asıl oturun o icatcıların haline gülün  ,bunların hedefleme sistemi kaygan zemin gibi dikkatli yürüyün ve  sadece tebessüm edin.
Veznedara göre  sizin başarınız ,plaza oğlanlarının katsayılarını bir günde ya  da akşamdan sabaha (bir zamanlar cuma to pazartesi sloganı ile vadesiz peşinde koştukları şekliyle)strateji değiştiren bir kurumda bir anda değişebillir.
İlk 6 aylık dönemde primi cebe indirirken bir sonraki ay başarısız bulunabilir, biraz daha böyle gidersen atılacaksın uyarısı ve ardından bir harf ile kapının önünde kendinizi bulabilirsiniz. kendinize ya da üstünüze’’ hani ben başarılıydım’’ diye hiç soru sormayın.
Hadi işinize bakın
Aldığım duyuma göre ben  y bu performans döneminde oysa ben ilk dönemde 3 maaş cebe indirmiştim, geçen hafta da sigorta seyahatindeyim ama şimdi atılıyorum.
Kader mi diyeyim, yoksa  o kaderinizi katsayı ile çizen iş bilmezler plaza oğlanları  mı diyelim.
Hadi siz karar verin kim daha başarızzzzzz…
Veznedar