PLAZA OĞLANLARI MÜŞTERİ ZİYARETİ YAPARSA?

İcatçı plaza oğlanları neden şube ziyaretini müdür odasında yaparlar? Sıkıysa limit tahsis ücreti adı altında paralarını çaldıkları müşteriye gitsinlerde görsünler.
Şubede bir gün
Sizler için sıradan ama plaza oğlanları (birim ,bölüm ,koordinatör vs  ya da alt dalları için) anormal bir durum.. ‘şube de bir gün yada şube ziyareti’
Bankacılık masalında başlarlar yeni bir icata yine…
sahanın ruhunu piyasanın tozunu yutmak ya da sahayı koklamak sözde sorunları algılayıp çözüm bulmak içindir bu çılgın hareket yani şube ziyareti.
Her ne kadar mum gibi duran müdür ve personel  ile müdürün odasında çay ve kahve içmek ve rakamlarını sorgulamak dışında bu adamlar ya da kadınlar pek de istediği amaca ulaşamazlar.
Bir kere bir gün yetmez o sorunu algılamak için, bir kere müdür odasında değil  pazarlamacının masasında gerekirse gişede hatta güvenlik masasında oturmaları gereklidir.
O olumsuzlukları ya da nadiren olan olumlu konuşmalar müdür masasından çok az duyulur ya da  genellikle kapalı olan müdür odalarından hiç duyulmaz.
Ha unutmadan o şubede bir gün icadının işe yaraması için zamanlama çok önemlidir.
Mutlaka plaza oğlanları limit tahsis ücretinin hesap işletim ücretlerinin dönemsel komisyonlarının alındığı pos kesintilerinin alınacağının ertesi gün ü ya da o haftası olmalı bu şube ziyareti.
O zaman duyulmalı o müşteri replikleri
Siz ne lanet bankasınız!
hırsızsız, ayıp değilmi ,bu ne ahlaksızlık,sen bunu söylemedin,sizin allah belanızı versin,ne rezil bankasınız, sözlerini…
O zaman görürsünüz anı kurtarmak bilançoyu şişirmek için kendi koltuğunu korumak ya da üstüne yada sermayedarlara yaranmak için bir gecede aldığın kararın ne kadar da yanlış olduğunu,
Personel masasında oturduğunda o hakaretlere o bağrışlara o personelinizi nasıl da cevap veremeden yere baktığında ya da kıvrandığında anlarsınız şubede ne işler döndüğünü..
O yaptığınız kesinti için Şube müdürünüzün odasına ağzı köpürerek hakaret etmek için destursuz giren adamları gördüğünüzde anlarsınız ne kadar da artık saçmaladığınızı
O gişede çalışanların taksitiniz bu kadar ama hesabınızdan bu kesilmiş, biraz daha para yatırmanız gerekli ,bekleyen ücretler hesaba yatınca paranız bu taksitler için yeterli kalmayacaktır dediğinde o gişedeki personelinize müşterilerinizin öfke kusmasını  gördüğünüzde anlarsınız ne yaptığınızı
Hatta gerek yok hiç masaya oturmayın güvenlik  personelinin yanında biraz ayakta etrafa bakın
Bakın görün neler oluyormuş bu şubelerde…
Saha da sakın müşteri ziyareti için dışarı çıkmayın daha kartvizitinizi masaya koymadan dükkandan kovulursunuz eminim.
Hadi işinize bakın
Zaten öyle yapıyorsunuz. Bakın hemen son çıkan bilançolarınıza ve atın mailleri şu kadar aktifte  karlılıkta büyüdük diye..
Bu mu bankacılık ,
Bankalar mevduat toplar kredi verir, yok artık böyle bir tanım
 Veznedar a göre yeni bankacılık bir gece de cebinizden farklı adlarla para çalmaktır.