KENDİNİ YOK EDEN BANKACILAR

Duayen bankacı bu kez öyle bir konuyu ele aldı ki! Bankacıları bir zamanların ünlü Noika telefon oyunu Yılan’a benzetti.  Kendi kuyruğuna değdiğinde ölen yılan ve bankacılar. İlginç bir yazı:
Hatırlar mısınız o yılları..
Sanıyorum 2000’li yılların başlarıydı.
Teknoloji nin son ve ileri boyutlu  icadı ile tanıştığımız unutulmaz yıllardı.
Hani o akıllı telefonlarımız yok iken o ağır  cep telefonunun ilk elimize düştüğü zamanlardı o yıllar…
Bizi ne güzel de oyalardı.
Aramak, mesaj yada çağrı yapmak dışında ne önemli bir fonksiyonu vardı o ağır cep telefonlarının. hangi fonksiyon diye düşündünüz!!
Hatırlamadınız değil mi? Hemen hatırlatayım size..
Tabiki  yaygın olan telefon markasında ki ‘yılan oyunu’
Kurguyu hemen hatırlatayım size;
Yılan önündeki yemi yedikçe kuyruğu uzar , o yemi yedikçe puan kazanır, o puanı kazandıkça yılanın kuyruğu uzar, uzadıkça hareket etmesi, küçük olan ekranda dolaşması  ve o yeni yemin arkasından dolanması ve kuyruğuna ya da gövdesine çarpmasıyla oyun sonlanır ve scorun sıfırlanırdı.
Ah veznedar nereye bağlayacaksın konuyu diyorsunuz her zamanki gibi değil mi?
Tabi ki bankacılığa  ve siz kuyruğu uzayan bankacılara bağlayacağım.
Şimdi anladınız mı bu yılan oyunun bankacılık ile yaratılan kurguyla benzerliğini.
Tıpkı sizin gibi değil mi?
Size de bir hedef yüklüyorlar tıpkı yılanın önünde ki yem gibi yedikçe daha da artırıyorlar,  öyle bir zaman geliyor ki dönecek alanınız bile kalmamış, bir bakmışsınız o hedef içinde boğulurken ve kendi kuyruğunuza dokunarak yeniliyor, yani bu bankacılık oyununun sonuna geliyorsunuz. Yanarak  ya da yetersiz performans sebebiyle (y harfi) ve oyundan atılıyorsunuz.
Ama siz bunu hakettiniz; hırsınıza kurban oldunuz ,tuzağa düştünüz ya da düşürüldünüz, gaza geldiniz, hırsınız  başarının hazzı sizi bu hale getirdi. ,sıralamaları kampanya ödüllerini çok sevdiniz.bazen gözünüz sigorta seyahatinden başka bir şey görmedi,bazen de aylık pirimlerinizle araba taksitinizi ödemeyi planladınız, itiraz bile etmediniz kafanızı öne eğip daha çok daha çok yediniz.
Alkışa kandınız, plaketi sevdiniz, rakı balıklı yemekleri, lüks otellerdeki  bankanızca size ödül karşılığında sunulan kısa seyahatler ile gözlerinize perde indi.
Plaza oğlanları yemi önünüze attı ister zokayı yuttum deyin isterseniz hedefi aldım deyin alın bakın kuyruğunuz  ne kadar da dolandı artık nefes alacak alanınız bile kalmadı o küçük ekranda ya da masanızda.
Size tavsiyem  bir bankada bir kredi vadesinden (konut demiyorum bile o çoook uzun vadeli)  daha uzun ömrünüz olacaksa bir kurumda az iş yapın , yoksa kuyruğunuz boynunuza dolanır.
Hadi işinize bakın
Benim biraz çalışmam lazım
Malum yeni bir kampanya yapmışlar,(bir de  ödül koymuşlar gemi seyahatli içerikli) ben de yeni duydum, ,ona çok gitmek istiyorum,  o yüzden biraz mevduat  toplamam lazım.
Yazımı bu yüzden kısa kestim .
Vadenizi kısaltmamanız dileğiyle ,yem e dikkat!!!
veznedar